Erol Büyükburç gönül elçisi oldu

/ Kaynak: İHA
Erol Büyükburç gönül elçisi oldu

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / İHA

Ünlü sanatçı Erol Büyükburç, İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne giderek gönül elçisi başvurusu yaptı.

Ünlü sanatçının Menajeri Osman Nuri Yazıcı ile birlikte İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Arzu Gür'ü ziyaret eden Erol Büyükburç, burada formun doldurarak "Gönül Elçisi" oldu. Gönül Elçisi olmanın her vatandaşın yapması gereken bir davranış olduğunu vurgulayan ünlü sanatçı Büyükburç, çeşitli vesilelerle zaten bugüne kadar pek çok sosyal yardımlaşma ve dayanışma işlerinde görev aldığını belirterek "Artık Gönül Elçisi olarak özellikle engelli çocuklarımıza ve vatandaşlarımıza da katkı sağlamak istiyorum" dedi.
Sanatçı Büyükburç, Konya'nın Akşehir Belediyesi ile ortak bir proje olarak yaptıkları "Nasreddin Hoca Şarkıları" albümü hakkında da bilgi vererek İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Arzu Gür'e de bu albümden hediye etti. Çocukluğundan beri Nasreddin Hoca Fıkralarına ilgi duyduğunu belirten sanatçı "Çocukluğumda özellikle Orhan Veli Kanık'ın çizgi roman şeklindeki Nasreddin Hoca fıkralarını okur onları ezberler ve annemin günlerinde komşulara anlatırdım. Nasreddin Hoca benim hayatımdaki en önemli şahsiyetlerdendir. Onun ve ailesinin kuklalarını yaptım. Bu kuklalarla da gösteriler yaptım. Son olarak Akşehir Belediye Başkanımız Sayın Abdülkadir Oğul ile birlikte bu projeyi gerçekleştirdik. Nasreddin Hoca'nın fıkralarını şarkılaştırarak bir albümde topladık. Ayrıca 7 farklı dilde de bu şarkıların bazılarını seslendirdik. Nasreddin Hocamız için ben görevimi yaptığıma inanıyorum" diye konuştu.
Ünlü sanatçı Erol Büyükburç daha sonra İstanbul Valiliğini ziyaret ederek burada Özel Kalem Müdürü Özcan Çam ile görüştü. Çam'a da "Nasreddin Hoca Şarkıları" albümünden hediye eden Erol Büyükburç, bu ayın sonunda İstanbul'da albümle ilgili bir tanıtım toplantısı yapacaklarını belirterek, tanıtımda İstiklal Caddesi'nde Nasreddin Hoca'yla ilgili bir sürpriz yapacaklarını da sözlerine ekledi

KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...