Gıda denetimine vatandaş katkısı

/ Kaynak: İHA
Gıda denetimine vatandaş katkısı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın 174 Alo Gıda Hattı uygulaması vatandaşların birer denetçi olmasının yolunu açarken, etkinliği de artırıyor.

Ankara halkının sağlıklı ve güvenilir gıda tüketebilmesi için denetimlerini aralıksız sürdüren Ankara İl ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü denetim ekipleri, vatandaşlardan 174 Alo Gıda Hattı'na gelen ihbar ve şikayetleri de değerlendirerek denetimlerde daha kısa sürede sonuca ulaşıyor. Bunun bir örneği de Yenimahalle ilçesinde yaşandı. 174 Alo Gıda Hattı'na yapılan bir ihbarı değerlendiren Yenimahalle İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü denetim ekipleri bir firmada son kullanma tarihi geçmiş 640 kilo parçalanmış ve bütün halinde tavuk eti ele geçirdi. Firma hakkında işlem yapan ekipler, mevzuat gereğince bin 279 TL para cezası uygulayarak tavuk ürünlerine el koydu ve Sincan Çadırtepe Katı Atık Depolama Alanı'nda imha etti.
İl ve ilçe müdürlükleri olarak Ramazan ayı dolayısıyla artırdıkları gıda denetimlerini aralıksız olarak sürdürdüklerini belirten Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Muhsin Temel, denetimlerin daha etkin ve verimli olabilmesi için vatandaşların desteğine ihtiyaç bulunduğunu dile getirerek, "Biz gıda denetimlerimizi aralıksız olarak sürdürürken vatandaşlarımızın da birer denetçi olmalarını bekliyor ve istiyoruz. Bakanlığımızın uygulamaya koyduğu 174 Alo Gıda Hattı uygulaması vatandaşlarımıza bu imkanı veriyor. 174 Alo Gıda Hattı'na 2013 yılı başından bugüne kadar vatandaşlarımızdan 2 bin 742 başvuru yapılmış, bunların tamamı değerlendirilmiş durumdadır. Vatandaşlarımızın bu ilgi ve duyarlılığı bizi sevindiriyor ve denetimlerdeki başarımızı artırıyor" dedi.
Ankara halkının sağlığını tehlikeye atacak ürünlerin üretim ve satışına izin vermeyeceklerini kaydeden İl Müdürü Muhsin Temel, Ankaralılardan da gıda denetimi konusundaki duyarlılıklarının devamını isteyerek, bu duyarlılığın sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşılmasına büyük katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.
GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...