Erdoğan açıkladı: 60 bine yakın teröristi sınırımıza getirmeye uğraşıyorlar

Düzenleyen:
Erdoğan açıkladı: 60 bine yakın teröristi sınırımıza getirmeye uğraşıyorlar

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "60 bine yakın PYD/YPG`li teröristi bölgeye getirme gayreti içindeler" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti grup toplantısı önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, özetle şunları söyledi;

``Biz Suriye topraklarını güvenli hale getirmezsek, 3.5 milyon Suriyeli kardeşlerimizin ülkelerine dönemeyeceklerini belirledik. Kendi güvenliğimiz ve Suriyeli kardeşlerimiz için orayı güvenli hale getirmeliyiz.

Alman Şansölye Merkel`le de dün bir görüşme gerçekleştirdik. Evlerine kavuşmayı bekleyen 3.5 milyon Suriyeli var. Aynel Arab`tan, Tel Abyat`a sınırlarımızı güvenli hale getirmeliyiz. Bu bir beka meselesi. Karşımızda kim olduğuna değil, bizim ne dediğimize bakacağız.

Esad`ın kimyasal silah kullandığı tespitiyle, Suriye`de kırmızı çizgi yoktur. Konveksiyonel çıkarlar vardır. Burada 5 bin silah yüklü tırın, Suriye`nin kuzeyinde ne işi var?

60 bin PYD`li teröristi sınıra getirme gayretleri var. Ne getirirseniz getirin. Buranın güvenliğini sağlamakta kararlı Türk Milleti ve Türk Milleti`nin evlatları var. Öte yandan ÖSO var. Nice inanmış azınlıklar, nice inanmamış kalabalıklara galiptir.``

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...