BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Kebap kavgası!

Kebap kavgası!

Tokat ve Sivas, yöresel lezzet için karşı karşıya... Tokat kebabının Sivas kebabı olarak tanıtıldığı iddiası üzerine iki şehir arasında tartışma sürüyor.



TOKAT KEBABI Tokat kebabı; taze kuzu eti, kuyruk yağı, patlıcan, domates, yeşil biber, patates, soğan, sarımsak kullanılarak yapılan yöreye ait bir yemektir. Özel ocaklarda pişirilen kebap, iki il arasında polemik konusu oldu. Tokat kebabının Sivas kebabı olarak tanıtıldığı iddiası üzerine iki il arasında yaşanan “kebap” tartışması sürüyor. Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp’ün Tokat kebabını “Sivas kebabı” olarak tanıttığını ileri süren Tokat Esnaf Odaları Birlik Başkanı Mehmet Bekçi, Evliya Çelebi’nin Tokat kebabını seyahatnamesinde yazdığını belirterek kebabın kendilerine ait olduğunu söyledi. Açıklamalara cevap veren Başkan Ürgüp, bu durumun iki şehir arasında polemik konusu yapılmasını yanlış bulduğunu belirterek “Tokat veya Sivas kebabı adının olması önemli değil. Aynı kültürün insanlarıyız, aynı coğrafyayız. Dolayısıyla lezzetlerimiz, ağız tatlarımız birbirine çok yakın. Benim de bir tarafım Tokatlı. Yani Sivas’ta her ailenin, her sülalenin içerisinde mutlaka Tokat’tan ya kız alınmıştır ya kız verilmiştir” dedi.. Ürgüp “Biz buna ‘Sivas kebabı’ diyoruz, onlar da kendi kebaplarına ‘Tokat kebabı’ diyebilirler. Tescilini de alabilirler, onda bir problem yok. Biz de kendi kebabımızın gerekiyorsa tescilini yaptırırız. Biz Tokat’a gittiğimizde Tokat kebabı yiyoruz. Onlar da Sivas’a teşrif ettiklerinde biz de onlara Sivas kebabı ikram ederiz” diye konuştu.
 
 
  • Piyasalar

    Fark %
  • 108594
    % -0.02
  • 3.4937
    % -0.05
  • 4.1108
    % -0.52
  • 4.4876
    % -0.5
  • 144.69
    % -0.36
 
 
 
 
 
KAPAT