Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Asya Borsaları karıştı

/ Kaynak: AA
- Güncelleme:
Asya Borsaları karıştı

Ekonomi Haberleri  / AA

Asya borsalarında, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Ben Bernanke'nin iki günlük açıklamalarının ardından, karışık bir seyir izlendi.

Japonya'daNikkei endeksi, yüksek seviyelerden açılmasına rağmen, Bernanke'nin açıklamalarıyla düşen dolar karşısında yendeki güçlenme ve haftasonu ülkede yapılacak olan seçimlerin etkisiyle geriledi. Risk almak istemeyen yatırımcıların kar satışlarına yönelmesinin ardından Nikkei endeksi günü yüzde 1,5 azalışla 14.589,91 puandan tamamladı. Dolar/yen paritesi ise yüzde 0,4 düşüşle 100,013 seviyelerinde bulunuyor. Çin ekonomisine ilişkin büyüme endişeleriyle Şangay bileşik endeksi günü yüzde 1,5 düşüşle 1.992,65 puandan kapattı. Güney Kore Kospi endeksi günü yüzde 0,2 azalışla 1.871,41 puandan, Hong Kong'ta Hang Seng endeksi yüzde 0,1 artışla 21.362,42 puandan sonlandırdı. Hindistan'da Sensex endeksi, dünkü yükselişin ardından bugün de yüzde 0,5 artışla 20.226,81 puanda seyrediyor. Dün Ben Bernanke, daha önce belirilen yüzde 6,5 işsizlik oranı ve yüzde 2 enflasyon oranı hedeflerine ulaşmadan faiz oranlarını artırmayacaklarını dile getirirken, ABD ekonomisi potansiyelinin altında ürettiğini söylemesi, tahvil satın alma programının aniden sonlanmayacağı beklentileriyle gelişmekte olan piyasalarda rahatlamaya yol açtı. Bernanke, parasal genişlemenin bir bedeli olduğunu ve bunu yakından takip ettiklerini de sözlerine ekledi.
Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...