CAS Avrupa yolunu açtı

CAS Avrupa yolunu açtı

FUTBOL Haberleri

CAS'tan erken yargılama talep eden Fenerbahçe ve Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi kurasına katılacak.

UEFA'nın aldığı 2 yıl men kararının CAS tarafından durdurulmasıyla Avrupa engeli kalkan Fenerbahçe, bugün yapılacak Şampiyonlar Ligi kura çekimine katılacak. CAS'ın verdiği bu karar F.Bahçe'nin aklanması halinde UEFA'yı tazminat ödemekten kurtarıyor. Ancak F.Bahçe açısından önemli soru işaretleri var. Gelişmeler F.Bahçe'nin yerine Türkiye'yi temsil etmeye hazırlanan Bursa açısından da belirsizliğe neden olmuş durumda. CAS, nihai kararını 28 Ağustos'ta verecek ve F.Bahçe bu süreçte 3. ön elemeyi ve turu geçmesi halinde play-off maçlarını oynamış olacak. Sarı-lacivertiler, Şampiyonlar Ligi'ne katılma ya da yola Avrupa Ligi'nde devam hakkı elde edebilir.
KÂBUSA DA DÖNÜŞEBİLİR
CAS, cezayı kaldırırsa F.Bahçe için hiçbir sorun yok. Ancak sarı-lacivertliler turu geçse de geçemese de, CAS men kararının devamına karar verirse, ortalık karışacak. Turu geçen F.Bahçe ceza alırsa, yerine Şampiyonlar Ligi'nde elediği takım katılacak ve sarı-lacivertliler 1 yıl cezasını çekmiş sayılacak. F.Bahçe turu geçemez ve ceza alırsa, iddiaya göre ceza çekmiş sayılmayacak, Bursa da UEFA Ligi'nde mücadele ettiği için Şampiyonlar Ligi konusunda hak iddia edemeyecek. Çünkü UEFA'nın, F.Bahçe'nin Devler Ligi kontenjanını boş bırakma hakkı da bulunuyor. CAS'ın kararıyla Beşiktaş da Avrupa Ligi kurasına katılacak. Siyah-beyazlıların nbsp; nihai kararı da 30 Ağustos'ta açıklanacak. nbsp;
YILDIRIM İÇERİDE HAİNLER VAR!
CAS'ın durdurma kararını ilk müjdeleyen isim F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım oldu. FB TV'de konuşan Yıldırım, "2 yıldır süren şike ve teşvik sürecinde hepimiz çok üzüldük, üzülüyoruz da. Hak etmediğimiz şeyleri yaşadık, yaşıyoruz da. İçeride hainler var ama bunlar zaman içerisinde temizlenecektir. Şunu bilin tüm F.Bahçeliler, F.Bahçe, bu yıl Şampiyonlar Ligi'nde yoluna devam edecektir" dedi.


Hukukçular ne dedi?



Av. Emin Özkurt: nbsp;
CAS zarardan çekindi
CAS yürütmeyi durdurma kararını almış durumda. Bu durumda Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi kura çekiminde katılacak. Bu yürütmeyi durdurma kararı Fenerbahçe bakımından olumlu bir neticedir fakat CAS'ta dava devam edecek. CAS "Eğer Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Ligi kura çekiminin dışında tutarsam telafisi mümkün olmayan bir zarara yol açarım" diye düşünmüş.
Av. Alpay Köse: nbsp;
F.Bahçe büyük risk aldı
UEFA, Fenerbahçe'nin kabul etmesiyle yargılamanın normalden çok daha hızlı yürümesini tercih etti. Tabii bu durum Fenerbahçe için avantaj gibi gözükse de burada büyük risk var. Fenerbahçe davayı da kaybederse ceza önümüzdeki yıldan başlayacak ve 3 yıla çıkmış olacak. Fenerbahçe ön elemedeki rakibini eler ve CAS'tan da olumsuz sonuç çıkarsa gruplara elenen takım gidecek.



F.Bahçe'nin muhtemel rakipleri
Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nde ön eleme turlarının kura çekimi bugün Nyon'da gerçekleştirilecek. Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi kurasına seribaşı olarak girecek. nbsp;İşte Fenerbahçe'nin muhtemel rakipleri:
PAOK (Yunanistan), Salzburg (Avusturya), FC Nordsjelland (Danimarka), Grasshoppers (İsviçre), Zulte Waragem (Belçika)



HANDİKAPLAR
gt; F.Bahçe, Avrupa'dan elenir ve bu da cezasından sayılmazsa, sarı lacivertli ekip 3 yıl ceza çekmiş olacak. Bu nedenle bir tazminat hakkı doğabilir. Bu kararı UEFA verecek. Ayrıca F.Bahçe'nin, Devler Ligi'nden elense bile Avrupa Ligi'ne gitme hakkı olduğundan, normalde bir ceza alırsa, bu senenin cezasından sayılması gerekiyor.
gt; F.Bahçe play-off'a kalır ve maç oynarsa, 3. ön eleme turunda elediği takım, UEFA açısından sorun olacak.
gt; Bursa, Şampiyonlar Ligi'nde F.Bahçe'nin yerine gitme hakkını isteyebilir. Ancak UEFA, daha önce de emsal kararlar verdiği için yeşil beyazlı ekibin bu konuda olumlu sonuç alması zor görünüyor.





KARARA KADAR nbsp;OLAN TAKVİM nbsp;
UEFA 3. ön eleme turu kurası: 19 Temmuz (Bugün)
UEFA 3. ön eleme turu maçları: 30-31 Temmuz ve 6-7 Ağustos
UEFA Play-off turu kurası: 9 Ağustos (turu geçerse katılacak)
UEFA Play-off maçları:
20-21 ve 27-28 Ağustos (turu geçerse oynayacak)





FENERBAHÇE?UMUDUNU?KORUYOR
1 YILLK CEZA KALKABİLİR

Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi kura çekimine katılmasıyla ilgili olarak sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, "CAS'ta en azından 1 yıllık cezanın kalkacağı intibası oluştu. Yürütmeyi durdurma, tarihi bir karardır. CAS'ta en azından 1 yıllık cezanın kalkacağı intibası oluştu" ifadeleri kullanıldı. Fenerbahçe Kulübü, CAS duruşmalarının 21 ve 23 Ağustos'ta olacağını, kararın ise 28 Ağustos'ta verileceğini açıkladı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...