Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Şampiyon ol köşeyi dön devri artık bitiyor

Şampiyon ol köşeyi dön devri artık bitiyor

FUTBOL Haberleri

Sporda özellikle son dönemde artan doping olaylarının önüne geçmek için özendirici olan ödüller tırpanlanıyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, spordaki artan doping olaylarını mevcut ödül yönetmeliğinin körüklediği gerekçesiyle ödül yönetmeliğinde köklü değişiklik kararı aldı. Mevcut yönetmeliğin, sporda Halil Mutlu ve Naim Süleymanoğlu gibi 3 olimpiyatı üst üste kazanan şampiyonların yetişmesini engellediğine ve doping olaylarını körüklediğine inanan Bakanlık, bu erozyonun önüne geçmek için çareyi 5693 Ödül Yönetmeliği'ni değiştirmekte buldu.
BAŞARIYA KADEMELİ ÖDÜL
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, ulusal ve uluslararası spor faaliyetlerinde üstün başarı gösteren sporcuları, nbsp;
kulüpleri, teknik direktör ve antrenörleri ilgilendiren Ödül Yönetmeliği'nde yapacakları değişikleri, "Kademeli geçiş" diye özetledi. Buna göre, ilk defa olimpiyat şampiyonu olacak ferdi sporcu, 2 bin Cumhuriyet altını yerine, bin, ikincisinde 3 bin, üçüncüsünde ise 5 bin Cumhuriyet altını ile ödüllendirilecek. Takım sporlarındaki ödüller de buna göre değişecek. nbsp;

MEVCUT ÖDÜL SİSTEMİ NASILDI?
Olimpiyat ve paralimpik oyunlarında birinci olan sporcuya 2000, ikinciye 1500, üçüncüye ise 1000 adet, Cumhuriyet Altını veriliyordu. Takım sporlarında şampiyon takımın her sporcusuna 1000, ikincisine 750, üçüncüne ise 500 adet Cumhuriyet Altını veriliyordu. Dünya şampiyonalarına 1000, ikinciye 750, üçüncüye ise 500 adet Cumhuriyet Altını veriliyordu.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...