Dünya basını erken seçimi böyle gördü

Düzenleyen:
Dünya basını erken seçimi böyle gördü

DÜNYA Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı erken seçim kararını dünya ajansları böyle gördü.

Reuters haber ajansı 'son dakika' haberi olarak duyurduğu haberde 'Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin 24 Haziran'da erken seçime gideceğini açıkladı' ifadelerini kullandı.

dpa
Alman haber ajansı dpa, "Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan erken seçim çağrısı yaptı, muhtemel tarih 24 Haziran" ifadesiyle haberi geçti.

AFP 
Fransız AFP haber ajansı da, erken seçimi son dakika koduyla ve “Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin bu sene 24 Haziran’da erken seçime gideceğini söyledi” ifadesiyle duyurdu.

Bild
Almanya’nın çok okunan gazetelerinden Bild de gelişmeye geniş yer ayırdı. Bild anasayfanın manşetinde yer verdiği haberde, “Erdoğan erken seçim için 24 Haziran’ı gösterdi” başlığını kullandı.

Ekathimerini
Yunanistan’ın çok satan gazetelerinden Kathimerini’nin İngilizce edisyonu da erken seçim açıklamalarını okuyucularına duyurdu. İnternet sitesinin ilk haberi olarak konumlanan gelişme hakkında, “Türkiye 24 Haziran’da erken seçime gidiyor” başlığını kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...