‘Vurgun’ öksüz kaldı

‘Vurgun’ öksüz kaldı

MAGAZİN Haberleri

Yazdığı birçok eseri bestelenen ünlü şair Cemal Safi, tedavi gördüğü TOBB ETÜ Hastanesinde önceki gün kalp ve solunumunun durması sonucu hayatını kaybetti.

Ünlü Şair, 10 ay önce beyin damar hastalığına bağlı solunum yetmezliği ve ağızdan beslenememe sebebiyle hastaneye kaldırılmıştı. Safi, hastanede gördüğü tedavilere rağmen kurtarılamadı. 1938 yılında Samsun’da dünyaya gelen usta şair Safi, 1993’e kadar yazdığı şiirleri Vurgun adlı ilk kitabında yayınladı. İkinci şiir kitabı ise Sende Kalmış ismi ile yayınlandı. Şairin bugüne kadar 40 tanesi Orhan Gencebay tarafından olmak üzere, Zekai Tunca, Selçuk Tekay, Onur Akay ve Candan Erçetin gibi çok sayıda sanatçı ve besteci tarafından 150 civarında şiiri bestelendi. Safi, yarın Bilkent Doğramacı Camii’nden son yolculuğuna uğurlanacak.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...