Adana'nın vazgeçilmez lezzeti.. Günde 5 bin adet yetmiyor
YAŞAM Haberleri
Adana'ya özgü şırdan ya da geleneksel adıyla şırdan dolması, genellikle akşam saatlerinden sabahın ilk ışıklarına kadar, kentin hemen her köşe başında kurulan tezgahlarda satılır.
Adana'ya özgü şırdan ya da geleneksel adıyla şırdan dolması, genellikle akşam saatlerinden sabahın ilk ışıklarına kadar, kentin hemen her köşe başında kurulan tezgahlarda satılır.
Yoğun ilgi nedeniyle diğer illerden Adana'ya her gün 5 bin şırdan gelmesine rağmen, bu sayı kente yetmiyor. Gaziantep, Şanlıurfa, Balıkesir Susurluk, Mardin ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden günlük kesilen 5 bin küçükbaş hayvanın sakatatları, her gün çiğ olarak Adana'ya getiriliyor. Yoğun ilgi nedeniyle diğer illerden Adana'ya her gün 5 bin şırdan gelmesine rağmen, bu sayı kente yetmiyor.
Gaziantep, Şanlıurfa, Balıkesir Susurluk, Mardin ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden günlük kesilen 5 bin küçükbaş hayvanın sakatatları, her gün çiğ olarak Adana'ya getiriliyor.