Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Merkel'den flaş Türkiye açıklaması

/ Kaynak: CHA
Merkel'den flaş Türkiye açıklaması

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Merkel, Eylül ayında yapılacak seçimlerin ardından tekrar iktidara gelmesi halinde de Türkiye ile ilgili politikasının değişmeyeceğini söyledi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Eylül ayında yapılacak seçimlerin ardından tekrar iktidara gelmesi halinde de Türkiye ile ilgili politikasının değişmeyeceğini söyledi.Tatil öncesindeki son basın toplantısında soruları cevaplayan Merkel, güncel konular hakkında açıklamalarda bulundu. Angela Merkel, Türkiye ile ilgili soruları ise kısa cevaplarla geçiştirdi.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'Batı, Mısır'daki darbeye tepkisiz kaldı' şeklindeki eleştirilerinin hatırlatılması üzerine Merkel, bu suçlamayı kabul etmedi.Türkiye ile ilgili sorulan soruları kısaca geçiştiren Merkel, Gezi Parkı tartışmaları esnasında da Erdoğan'la görüşmediğini kaydetti. Göstericilere karşı şiddet kullanılmasından yaşadıkları şokun hâlâ geçmediğini ifade eden Merkel, insanların Türkiye'de de özgür gösteri yapabileceklerini umut ettiğini dile getirdi. Merkel, bir soru üzerine 22 Eylül seçimlerinden sonra hükümeti devam ettirdikleri takdirde Türkiye politikasının değişmeyeceğini de sözlerine ekledi.Amerikan istihbaratının Almanya'yı özel programlarla dinlemesi olayına da değinen Merkel, "Benim ilk görevim Alman halkını korumaktır. Şu anda bu konu ile alakalı araştırmalar sürüyor. Araştırmaların sonunda hükümet olarak ne yapacağımıza karar vereceğiz." dedi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, ülkedeki insanlar için sorumluluk bilinciyle çalışma gayreti içinde olduğunu sözlerine ekledi.

GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...