Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Enerji yatırımları hız kesmiyor

/ Kaynak: AA
- Güncelleme:
Enerji yatırımları hız kesmiyor

Ekonomi Haberleri  / AA

Türkiye'de, yılın ilk yarısında 100 yenisantral devreye girdi.

Enerji yatırımlarının hız kesmediği Türkiye'de, yılın ilk yarısında 100 yenisantral devreye girdi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı verilerine göre, ekonomideki büyümeye paralel olarak artan enerji ihtiyacını karşılamak için bu alanda yapılan yatırımlara yılın ilk yarısında yenileri eklendi.Bu yılın ocak ayında 184,05 megavat kapasiteli 11, şubat ayında 206,76 megavat kapasiteye sahip 23, 345,13 megavat kapasiteye sahip 18, nisan ayında 248,17 megavat kapasiteye sahip 14, mayıs ayında 279,76 megavat kapasiteye sahip 21 ve haziran ayında 1797,2 megavat kapasiteye sahip 13 santral devreye alındı. Böylece yılın ilk yarısında Türkiye'nin enerjideki kurulu gücüne 3 bin 61,07 megavat kapasiteli 100 santral dahil oldu.Yeni santrallerin yarısı HES'lerden oluşuyor. Ayrıca 22 rüzgar enerji santrali, 19 doğal gaz santrali, 4 çöp gazı santrali elektrik üretimine başladı. Doğal gaz santralleri sisteme 1894,3 megavatlık katkı verecek. Bunun yanında devreye alının HES'ler 827,7, rüzgar enerji santralleri 244,35 megavatlık kapasiteleriyle kurulu güce katkıda bulunacak.


'2013'te hedeflediğimiz seviyede gidiyoruz'
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, yılın ilk yarısında devreye girenenerji yatırımlarına ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.
Türkiye'nin enerji ihtiyacının sürekli arttığını vurgulayan Bakan Yıldız, ülkenin bugün, 10 yıl önceye göre neredeyse 2 kat fazla elektrik tükettiğine dikkati çekti. Bundan 10 yıl sonra da bugüne kıyasla 2 kat elektrik tüketileceğine işaret eden Yıldız, bu ihtiyacı karşılamak için her yıl en az 10 milyar dolarlık enerji yatırımı yapılması gerektiğini belirtti.


Enerji yatırımları açısından 2013 yılında hedeflenen seviyede gidildiğini ifade eden Bakan Yıldız, şöyle tamamladı:
'Yılın ilk 6 ayında 3 bin 61 megavat kurulu gücünde 100 yeni enerji üretim santralini devreye aldık. Yaklaşık 1200 megavatının hidroelektrik, rüzgar ve çöp gibi yenilenebilir kaynaklardan olması ayrıca memnuniyet vericidir. Bu santraller yaklaşık 5 milyar dolar yatırımla devreye girdi. Görülen odur ki, enerji yatırımlarında Türkiye'ye duyulan güven sürmekte, Türkiye istikrarlı bir şekilde yoluna devam etmektedir'

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...