BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı ve Meclis

Seçim sonuçlarını görmek için tıklayın.
Anasayfa > Haber > Ağzımızın Tadı

Ağzımızın Tadı

1 adet tavuk, 1 çorba kaşığı kimyon, 1 çorba kaşığı salça, 2 çorba kaşığı sıvıyağ, 2 çorba kaşığı tereyağı, 1 limon suyu, 2 çorba kaşığı un, acı toz biber, tuz, karabiber. Hamur için: 3 su bardağı un, 6 su bardağı su, biraz tuz, maydanoz (üzerine serpmek için).



Arabaşı çorbası MALZEME: 1 adet tavuk, 1 çorba kaşığı kimyon, 1 çorba kaşığı salça, 2 çorba kaşığı sıvıyağ, 2 çorba kaşığı tereyağı, 1 limon suyu, 2 çorba kaşığı un, acı toz biber, tuz, karabiber. Hamur için: 3 su bardağı un, 6 su bardağı su, biraz tuz, maydanoz (üzerine serpmek için). HAZIRLANIŞI: Hamur için: Unu suyla ezerek orta ateşte muhallebi gibi hazırlayarak, tuzunu ilave edelim. Devamlı karıştırarak topaklaşmasına mani olalım. İyice katılaştığında mikserle çırpıp, pürüzsüz kıvama getirelim. Pişen hamuru yüksek kenarlı bir tepsiye dökerek, soğumasını bekleyelim. Tavuğu temizleyip, yıkayalım. Su ilave ederek pişirelim. Haşladıktan sonra tavuğu kemiklerinden ve derisinden ayırarak, ince ince doğrayalım. Tencereye yeterince tavuk suyu alalım, içine kimyon, salça, tuz, karabiber, limon suyu ve acı biberi ilave edelim. 2 çorba kaşığı unu da biraz suyla ezip, tavuk suyunun içine azar azar ekleyelim. Devamlı karıştırarak çorba kıvamı alınca ocaktan alalım. Küçük bir tavada sıvıyağı ve tereyağını, üzerine de kırmızı biberi ilave ederek kızdıralım. Çorbayı servis tabağına alalım. İçine hazırladığımız hamurları kare kare kesip, atalım. Üzerini kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapalım. Afiyet olsun...
 
 
  • Piyasalar

    Fark %
  • 95467
    % 1.47
  • 4.7562
    % -0.77
  • 5.5794
    % -0.59
  • 6.2578
    % -0.5
  • 188.328
    % -0.84
 
 
 
 
 
Reklamı Geç
KAPAT