Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

CHP'de büyük kaos

Düzenleyen:
CHP'de büyük kaos

POLİTİKA Haberleri

Erken seçim kararına hazırlıksız yakalanan ana muhalefette aday belirleme paniği başladı. CHP içinde adaylık için 4 isim konuşuluyor.

Haber Merkezi ANKARA

Seçimlerin 24 Haziran Pazar günü yapılacağının açıklanması ile birlikte CHP’de büyük bir panik başladı. Özellikle ittifak yapacakları partiler ve çıkaracakları Cumhurbaşkanı adayı konusunda sıkıntılı olan CHP’de tam anlamıyla bir kaos yaşanıyor.

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin teklifinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın erken seçim kararına muhalefet cephesi hazırlıksız yakalandı. CHP, her ne kadar “erken seçime hazırız, hodri meydan” mesajı verse de, seçime 65 gün almasına rağmen henüz aday çıkartamadı. CHP kulislerinde Cumhurbaşkanı adayı olarak CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve Murat Karayalçın’ın isimleri dillendirilirken, bir yandan da bu isimlerin hiçbiri gerçekçi bulunmuyor. CHP içinde, Büyükerşen ve Karayalçın’ın ileri yaşları nedeniyle adaylıklarının söz konusu olamayacağı, Kesici’nin ise seçmen nezdinde karşılık bulamayacağı yorumları yapılıyor. CHP’de bir grup ise, Meral Akşener’in desteklenebileceğini dile getiriyor.

TEZCAN: GÖNLÜMDEN GEÇEN İSİM KILIÇDAROĞLU

CHP içinde adaylık için bazı isimler konuşulurken, CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, dün yaptığı açıklamada gönlünden geçen ismin Kılıçdaroğlu olduğunu söyledi. Tezcan, “Biz adaylık konusunda avantajlı konumdayız. Bizim seçeneklerimiz çok geniş, aday konusunda sıkışmadık. Farklı kesimlerin de gönlünü hoş tutacak bir cumhurbaşkanı seçmek istiyoruz. Bana göre CHP içinde en güçlü isim Kılıçdaroğlu. Gönlümden geçen isim Genel Başkanımızdır. Ama ‘adayımız Kılıçdaroğlu’dur’ deme yetkim yok. Bu beni gönlümden geçendir” ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU PARLAMENTO DIŞI KALABİLİR

Tezcan, adaylık için gönlünden geçen ismin Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu açıklarken, CHP kulislerinde ise Kılıçdaroğlu’nun kendi isminin ön plana çıkartılmasını istemediği konuşuluyor. Cumhurbaşkanı adayı olacak kişinin aynı zamanda milletvekilliği için adaylığını koyamayacağı ve seçimde kaybederse milletvekili olamayacağı için Kılıçdaroğlu’nun kendi isminin gündeme getirilmesini istemediği yorumları yapılıyor. Parti içinde bir grup ise Cumhurbaşkanı adayı olarak Kılıçdaroğlu’nun ortaya çıkması gerektiğini belirterek, “Bu saatten sonra Kılıçdaroğlu dışındaki her aday partide ve tabanda kaosa, tartışmaya neden olur” görüşünü dile getiriyor.

Kamuoyunun cevabını merakla beklediği “aday olacak mısınız” sorusu CHP lideri Kılıçdaroğlu’na soruldu. Kılıçdaroğlu, “Bunu ben değil PM ve yetkili organlarımız belirler. Önümüzdeki günlerde PM’yi toplayacağız. Adayımızı böylece belirleyeceğiz” dedi.

“BİRİNCİ TURDA KİM KAZANIRSA EYVALLAH”

CHP’nin seçimlerde izleyeceği ana strateji ise, çıkacakları Cumhurbaşkanı adayını ikinci tura taşımak olacak. CHP stratejisini, Cumhurbaşkanı seçiminin ilk turunda hiçbir adayın yüzde 50+1’i geçemeyeceği, seçimin ikinci tura kalacağı üzerine kuruyor. Parti Sözcüsü Tezcan, “Birinci turda kim kazanırsa eyvallah. İkinci tura kalırsa demokrasi etrafında uzlaşanlar bir araya gelirler. Birinci turda da tek aday etrafında toplanılabilir. Hiçbir ittifaka kapıyı kapatmıyoruz. Ön şartımız yok, mutlaka ittifak olacak diye bir şartımız da yok” diye konuştu. 

ÖN SEÇİM TARTIŞMALARI

CHP içinde yaşanan bir başka sancı ise milletvekilli adayları ile ilgili olarak gündeme gelecek ön seçim. Seçimin takviminin sıkışık olması nedeniyle, parti yönetimi ön seçim yapmamayı planlarken, bu görüşün teşkilatlar nezdinde büyük tepkiye yol açacağı endişesi yaşanıyor. CHP yönetiminin erken seçim ihtimaline rağmen bugüne kadar Cumhurbaşkanı adayı konusunda herhangi bir adım atmaması da partide de eleştiri konusu.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...