BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Kayseri’de lezzet şöleni

Kayseri’de lezzet şöleni

Türkiye’nin beyaz et üretiminin beşte birini tek başına karşılayan Köy-Tür, “Köy-Tür Sağlıklı Lezzet Günleri” etkinliğini Kayseri’de gerçekleştirdi.



Türkiye’nin beyaz et üretiminin beşte birini tek başına karşılayan Köy-Tür, “Köy-Tür Sağlıklı Lezzet Günleri” etkinliğini Kayseri’de gerçekleştirdi. Grant Eras Otel’deki etkinlikte konuşan Köy-Tür Tavukculuk A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve Kayseri Şubesi Genel Müdürü Sebahattin Özdemir, Köy-Tür’un Türkiye’nin en büyük beyaz et üreticisi konumunda olduğunu söyleyerek, “Türkiye Kalkınma Vakfı önderliğinde kurulan Köy-Tür, bugün Türkiye’de beyaz et sektöründe entegre üretiminin öncü kuruluşlarındandır. Ülkemizde tüketilen her 5 piliçten biri, Köy-Tür markasını taşımaktadır. Yılda 100 bin tonu bulan temizlenmiş piliç üretimini, 3 binden fazla ortak ve sözleşmeli çiftçi ailesiyle 3 bin 200 ücretli çalışanı ile bu ihtiyacı karşılamaktadır” dedi. Etkinlik kapsamında geçmişten günümüze glenekselleşmiş yemekler ile özgün yemek tariflerini gün ışığına çıkarmak amacıyla “gizli tatlar” adlı ödüllü bir yemek yarışması da düzenlenerek dereceye giren tarifler ödüllendirildi.
 
 
  • Piyasalar

    Fark %
  • 103235
    % 2.07
  • 4.7171
    % 0.01
  • 5.5018
    % -0.57
  • 6.2889
    % -0.17
  • 197.827
    % 0.14
 
 
 
 
 
Reklamı Geç
KAPAT