Yüksek Hızlı Tren köprüye takıldı

/ Kaynak: İHA
- Güncelleme:
Yüksek Hızlı Tren köprüye takıldı

Ekonomi Haberleri  / İHA

TCDDY Genel Müdürü, Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren, hat çalışmalarına Eskişehir kent merkezindeki İstasyon köprüsünün engel olduğu bildirdi.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDDY) Genel Müdürü Süleyman Karaman, Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT), hat çalışmalarına Eskişehir kent merkezindeki İstasyon köprüsünün engel olduğu, bu sorunun bir an önce çözülmesi gerektiğini söyledi. nbsp;Ankara-İstanbul YHT hat çalışmalarında yaşanan İstasyon Köprüsü sorununu çözmek için Eskişehir'e gelen Karaman öncelikle Vali Güngör Azim Tuna'dan destek istedi. Vali Tuna'yı ziyaretinde konuşan Karaman, Eskişehir'de yaşanan sorunların YHT çalışmalarını durdurduğunu ifade ederek, "Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattının çalışmalarında Eskişehir giriş ve çıkışta yaşanan sorunlarımızı çözmek için geldik. Bugün Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile de bir görüşme yapacağız. Bütün mesele tramvayın geçtiği köprünün düzenlenerek, trenin oradan geçişini sağlamak. Tramvayı durdurmamanın, ya da çok az durdurmanın yollarını arıyoruz. Onun için sayın valimizi ziyaret ettik. Bize destek verirseniz, artık Eskişehir'de yaşanan bu sorunları aşmak istiyoruz. Bu proje bizim de istediğimiz dışında çok uzadı. Artık bitirip Eskişehir'i inşaat alanı görüntüsünden kurtarmamız lazım. Ankara-İstanbul hattını açtığımızda trenin alt geçitten geçmesi lazım. Bu hat Eskişehir için çok önemlidir. Bu hat Eskişehir'i dünyaya bağlıyor. Eskişehir artık büyük Avrupa kentlerinin arasında birlikte anılıyor. Eskişehir'i ileride bir çok ile bağlayacak olan hatta bu hat. Bundan dolayı burada 1 günlük gecikme her yeri etkiliyor" diye konuştu.Raylı sistemlerin Eskişehir'e büyük bir katkı sağladığını dile getiren Vali Tuna ise ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Tuna, konuyla ilgili gereken çalışmaları yapacaklarını söyleyerek, "Eskişehir'de demiryolu çok önem arz ediyor. Raylı sistemler Eskişehir geleceğinde çok önemli bir yere sahip. Dünyada büyük devletler arasında yer almamızda raylı sistemlerin büyük etkisi olacaktır. Bu çok önemli bir proje. Biran önce yapılması gerekiyor. Geçtiğimiz günlerde biz de Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile belirtilen alanları gezdik. Bu köprünün biran önce oradan kaldırılması lazım. Taahhüt edilmiş bir zaman var. İleride daha rahat edilmesi için bunun yapılması lazım. Şehrin gelişmesi, büyümesi için bu konunun biran önce çözülmesi gerek. Bu konuda biz de elimizde geleni yapacağız" dedi.
Ziyaret sonrasında Karaman, Vali Tuna'ya köstekli TCDD saati armağan etti. Vali Tuna ise Karaman'a 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliğine özel olarak yapılan anı tabağı armağan etti.
Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...