BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Rektörden ‘dolma’ dersi

Rektörden ‘dolma’ dersi

35 şef aşçı, 90 yöresel yemeği uygulamalı olarak öğrendi. En ilginci ise rektörün kendi elleriyle yaptığı etli dolma oldu...



Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ve Sahan Restoranlar Zinciri tarafından ortaklaşa yürütülen “El Altında Duran Güzel Şeyler: Gaziantep Mutfağının Damak Tadları” adlı proje start aldı. İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen projeye Türkiye dahil 11 ülkeden 35 ünlü şef aşçı katıldı. Meksika, Malezya, İtalya, Fransa, Azerbaycan, Arnavutluk, Şili, İngiltere, Amerika, Yunanistan ve Türkiye’den projeye destek vermek için katılan ünlü aşçılar GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun’dan etli dolma dersi alarak dolma yapmayı öğrendi. Yabancı ülkelerden gelen aşçılara her gün ortalama 11 saat ders veren Sahan Restoranlar Zinciri Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Tekin Öztan eğitim süresince toplam 90 çeşit Türk yemeğinin yapımını öğretecek.
 
 
  • Piyasalar

    Fark %
  • 107202
    % 0.35
  • 3.5161
    % -0.05
  • 4.128
    % -0.07
  • 4.518
    % -0.41
  • 145.919
    % -0.07
 
 
 
 
 
KAPAT