Topuk dikenine şok tedavi

Topuk dikenine şok tedavi

SAĞLIK Haberleri

Ayak tabanında aşırı zorlamaya, ortopedik olmayan ayakkabı kullanımı ve fazla kiloya bağlı olarak ortaya çıkan topuk dikeni vücut dışından uygulanan yüksek basınçlı şok dalgaları ile tedavi edilebiliyor.

ESWT adı verilen yüksek basınçlı şok dalgaları yöntemi ile başta topuk dikeni olmak üzere; pek çok hastalığın tedavisinde olumlu sonuçlar alındığını söyleyen Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Türkan Tünerir “Bu tedavi golfçü dirseği, tenisçi dirseği, omuz tendinitleri gibi rahatsızlıklarda başarılı bir şekilde uygulanıyor” dedi. ESWT Tedavisi’nin gün aşırı uygulanabildiğini ve 3 ile 5 seans arasında yapılabildiğini ifade eden Dr. Tünerir, işlemin ağrısız veya hastanın kabullenebildiği hafif bir ağrı verebileceğini ve ciltteki hafif kızarıklık dışında bir yan etkisinin olmadığını da sözlerine ekledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...