TSK'dan flaş Suriye açıklaması

TSK'dan flaş Suriye açıklaması

GÜNDEM Haberleri

Genelkurmay Başkanlığı, Ceylanpınar'da Suriye tarafından gelen bir mermiye karşı ateş açıldığını bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı, Ceylanpınar'da bir vatandaşın Suriye tarafından gelen bir merminin isabet etmesi sonucu yaralandığını, angajman kuralları kapsamında, belirlenen hedeflere karşı ateş açıldığını bildirdi. Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Resulayn güneybatısındaki Tel Halef köyü bölgesinden gelen bir merminin, Kardeşlik Parkı'nda Ali Belice'ye isabet ettiği bildirildi. Dün saat 18.30'da meydana gelen olay sonrası Viranşehir Devlet Hastanesi'ne sevk edilen Belice'nin hayati tehlikesinin bulunmadığı kaydedilen açıklamada, "Angajman kuralları kapsamında, Suriye Tel Halef köyü bölgesindeki belirlenen hedeflere, Ateşoğlu Hudut Karakol Merkezi'nden piyade tüfeği ve makineli tüfekle karşı ateş açılmıştır" ifadesi kullanıldı.


TÜRK JETLERİ VUR EMRİ İLE HAVALANDI
Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı'ndan vur emriyle havalanan Türk savaş uçakları, Suriye'de şiddetlenen çatışmalar nedeniyle sınır hattında keşif uçuşu yaptı.
Suriye'de PYD ile muhalif Nusra Cephesi ve Gureba El Şam birlikleri arasında iki gündür şiddetli çatışmalar yaşanırken, çatışmalarda sınırı aşan kurşunlar Ceylanpınar ilçesinde ikamet edenleri tehdit ediyor. Bu gelişmeler üzerine kırmızı alarma geçen Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), bölgeye sevkıyat yapmaya başladı.
Suriye'nin Türkiye'ye en yakın kasabası olan Resulayn'da devam eden çatışmalar TSK'yı harekete geçirdi. İnsansın Hava Araçları (İHA) ve F-16 savaş uçaklarıyla havadan kontrolü sağlayan TSK, karadan ise sınır hattına tank ve asker sevkıyatı yapıyor. Diyarbakır'dan havalanan F-16 savaş uçakları ve İnsansız Hava Araçları, çatışmanın yoğunlukta olduğu Suriye'nin Resulayn kasabası sınırında keşif uçuşu yapıyor. Vur emri ile havalanan F-16 savaş uçakları, dün akşam yine havalanıp sınıra doğru hareket etti.
Gün boyu uçuşların yapıldığı Suriye sınırında gerginlik sürerken, olası bir sınır ihlaline karşı teyakkuza geçen Mehmetçik havadan ve karadan 24 saat boyunca sınır hattını gözetime aldı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...