Merkel, 'Mursi serbest bırakılsın'

/ Kaynak: AA
Merkel, 'Mursi serbest bırakılsın'

DÜNYA Haberleri  / AA

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Mısır'da ordunun görevden uzaklaştırdığı, ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin serbest bıkarılması talebini yineledi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Mısır'da ordunun görevden uzaklaştırdığı, ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin serbest bıkarılması talebini yineledi. nbsp;Almanya Başbakanı Angela Merkel, yaz tatiline çıkmadan önce geleneksel olarak düzenlediği basınla sohbet toplantılarının 16.'sında, gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu. nbsp;Merkel bir soru üzerine, tekrar başbakan seçilmesi halinde Türkiye politikasının değişmeyeceğini belirterek, Türkiye'de yaşanan son Gezi Parkı olayları nedeniyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bir görüşme yapmadığını, DIşişleri Bakanı Guido Westerwelle'nin bu süreci yönettiğini hatırlattı. Merkel daha önceki açıklamasına atıfta bulunarak, ''Son olaylar nedeniyle şoke olduğumu söylemiştim. Türkiye'de insanların gösteri yapma hakkını kapsamlı bir şekilde kullanabilmelerini ümit ediyorum'' dedi. nbsp;Bir gazetecinin, Türkiye'nin Mısır'da ordunun yönetime el koymasını Avrupa ülkelerinin "darbe" olarak nitelendirmemesini eleştirdiğini hatırlatması üzerine Merkel, bunu önemsemediğini belirtti. nbsp;Merkel, Mısır'ın devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin serbest bırakılmasını isteyerek Mısır'da bundan sonraki siyasi sürece toplumun tüm kesimlerinin katılması gerektiğini vurguladı.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...