Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkiye düşmanlığı bunu da yaptırdı! Aşağılık plan deşifre oldu

Düzenleyen:
Türkiye düşmanlığı bunu da yaptırdı! Aşağılık plan deşifre oldu

DÜNYA Haberleri

Türkiye'nin bölgedeki istikrarlı duruşu bazı ülkeleri rahatsız etmeye devam ediyor. Son olarak BAE'nin Türkiye'ye yakınlığı ile bilinen Somali'yi özerk bölgelerde çatışmalar başlatarak yeni bir savaşın ortasına atma planları kurduğu öne sürüldü.

Son dönemde Birleşik Arap Emirlikleri (BAE)'nin Mogadişu hükûmetine karşı adımları tepki toplarken, Somali'nin Katar krizinde tarafsız rol oynaması ve Türkiye ile yakın ilişkileri BAE'yi farklı yollara itiyor. 

İran merkezli Tasnim Haber Ajansı'nın haberine göre Somalili milletvekili ve Parlamento Dış İlişkiler Komisyonu üyesi Muhammed Ömer Talha yaptığı açıklamada, Somali ile BAE arasındaki krizin Katar ile yaşanan gerginlik ve Somali'de bir Türk üssünün kurulması sonrasında patlak verdiğini söyledi.

BAE, MERKEZÎ YÖNETİMLERE KARŞI ÖZERK BÖLGELERLE İLETİŞİM KURUYOR

Talha, Somali'nin de aralarında bulunduğu bazı Afrika Boynuzu ülkelerinin tavrının, Körfez ülkeleriyle olan ilişkilere yansıdığını ifade etti. Muhammed Ömer Talha, BAE’nin Katar krizinde tarafsız kalan ülkelerin özerk bölgelerine yönelerek destek devşirmeye çalıştığının altını çizdi. Talha, BAE’nin özerk bölge liderleriyle iletişime geçmesiyle hem merkezî hükûmetlerin tarafsız tavırlarını etkilemeye çalıştığını hemde bu bölgelerde krizi alevlendirmeyi amaçladığını belirtti.

BAE, SOMALİ'NİN İÇ İŞLERİNE KARIŞIYOR

Sehn Araştırma Merkezi'nde siyasi analist Said Ali, BAE ile Somali arasındaki gerginliğin kriz öncesine uzandığını, Abu Dabi'nin özerk bölgeler ve nüfuz sahibi şahsiyetlerle kurduğu ilişkiler kanalıyla Somali'nin iç işlerine karıştığını dile getirdi.

HER TAŞIN ALTINDAN BAE ÇIKIYOR

Öte yandan geçtiğimiz aylarda BAE ve Somali arasında bazı anlaşmalar iptal edilmişti. Somali yönetimi BAE'nin bu ülkenin içişlerine karışmasına tepki gösterirken, yine geçtiğimiz haftalarda Mogadişu'ya inen para dolu bir BAE uçağına el konulmuştu.

BAE'nin 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişimindeki rolü de hâlâ tartışılan bir başka konu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...