Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Fatmalar Dağı'nda gece başlayan yangın söndürülemedi

/ Kaynak: İHA
Fatmalar Dağı'nda gece başlayan yangın söndürülemedi

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Fatmalar Dağı'nda gece yıldırım düşmesiyle başlayan orman yangını, alanın sarp ve kayalık olması ve şiddetli rüzgar nedeniyle söndürülemiyor.

Manavgat ilçesi Oymapınar beldesi Oymapınar barajı kıyısındaki Fatmalar Dağı'nda gece saat 24.00 sıralarında yıldırım düşmesi sonucu başlayan orman yangını, alanın sarp ve kayalık olması ve şiddetli rüzgar nedeniyle söndürülemiyor. Manavgat'taki helikopterin yanı sıra Alanya, Düzlerçamı, Finike, Nazilli ve Bozyazı'dan gelen helikopterler, 1 yangın uçağı ve 100 dolayında orman işçisi söndürme çalışmasına katılıyor.Manavgat Kaymakamvekili Akseki Kaymakamı Mekan Çeviren, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Murat Koçanlı, Oymapınar Belediye Başkanı Tevfik Güven ve Orman İşletmesi yetkilileri bölgede çalışmaları yakından takip ediyor. Sabah saatlerinden itibaren Oymapınar barajına bot ve safari turuna gelen yüzlerce turist yol kenarlarında ve ırmak kıyısında yapılan çalışmaları izlerken kamera ve fotoğraf makineleri ile çekim yapmayı ihmal etmiyorlar.Manavgat Orman İşletme Müdür Yardımcısı Hülya Güney, arazinin sarp olması nedeniyle karadan müdahale yapamadıklarını, bunun da kontrolü zorlaştırdığını belirterek "Yangına 6 yangın söndürme helikopteri ve 1 uçakla havadan, 100 orman işçisi ile karadan müdahale ediliyor. Amacımız yerleşim alanlarına ulaşmadan yangını kontrol altına almaktır" dedi.
GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...