Davutoğlu'ndan flaş Suriye açıklaması

/ Kaynak: AA
Davutoğlu'ndan flaş Suriye açıklaması

GÜNDEM Haberleri  / AA

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, "Bundan sonra sınır güvenliğimize dönük her türlü tehdide karşı en etkin yöntem alınacak ve anında cevap verilecek" dedi.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, "Bundan sonra sınır güvenliğimize dönük her türlü tehdide karşı en etkin yöntem alınacak ve anında cevap verilecek" dedi. nbsp;Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye sınırındaki olaylara ilişkin, "Bundan sonra da kimden hangi gruptan ve hangi gerekçeyle olursa olsun sınır güvenliğimize dönük her türlü tehdide karşı en etkin yöntem alınacak ve anında cevap verilecektir" dedi. nbsp;Davutoğlu, "Herhangi bir yeni emri vakiyle ya da de facto bir durum oluşturma çabası bu kırılganlığı daha da artırır ve çok daha olumsuz neticeler doğmasına sebep olur." şeklinde konuştu. nbsp;Bakan Davutoğlu'nun konuşmasında öne çıkan bazı ifadeler söyle: nbsp;-"Tabii (Esed) rejim Kürtleri Araplara Arapları Türkmenlere değişik etnik ve mezhebi grupları birbirine düşürmek için bazı taktik adımlar atabilir. Hiç kimsenin bu tür emri vakilere yönelmemesi, bu oyuna gelmemesi lazım. Bu emri vakinin tanınmasını, bırakın aksine çok daha yoğun çatışmalara sebep verir. Suriye içinde herhangi bir mezhep ya da etnik temelli de facto durumları kabul etmek mümkün değil ve daha büyük krizlere sebep olur." nbsp;-"Suriye'nin geleceği, siyasi yapısının ne olacağı orada hangi birimlerin olacağı konusu Suriye halkı tarafından seçilmiş parlamento oluştuğunda halkın temsilcileri tarafından kararlaştırılır. Bu o aşamada Suriye'nin iç meselesidir. Ama o seçilmiş parlamento oluşana kadar herkesin bu tür emri vakilerden ve de facto oluşturma çabalarından uzak durması lazım. Bunun doğuracağı risk çok büyüktür."
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...