BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > İş yerinde kalan 3 aylık alacağıyla patron oldu

İş yerinde kalan 3 aylık alacağıyla patron oldu

Satış yöneticisi olarak çalıştığı şirkete alamadığı 3 maaş karşılığında ortak olan Ahmet Ekmen, 20 yaşında kendine açılan patronluk yolunda hızla ilerledi ve ortağı olduğu Evgör Mobilya’yla yurt içi ve yurt dışında hızla büyüdü



Giresunlu Ahmet Ekmen, alamadığı maaşları için üzülürken, bu tutar hayatını değiştirdi. Evgör Mobilya Genel Müdürü Ahmet Ekmen, genç yaşında girdiği mobilya sektöründe maaşını bile alamadığı birkaç ayın ardından ayağına gelen fırsatla girişimci oluşunun hikayesini anlattı: “İlkokulu Giresun Yeniköy’de okudum. Ailemin tarım ve hayvancılık yapması sebebi ile okula giderken aynı anda çobanlık da yaptım. İstanbul’da çalışan abim, ilkokul bitince beni yanına aldı. Ortaokulu ve liseyi İstanbul’da okudum. Okula giderken evden Eminönü’ne yürüyerek gidip, oradan saat, atari v.s. şeyler alıp okuldaki arkadaşlarıma sattım. Girişimciliğim böyle başladı. Askerliği kadar hem okul hem de bazı işlerde çalıştım” dedi. Askerlik dönüşü bir mobilya firmasında çalışmaya başladığını aktaran Ekmen “Ancak yeni çalıştığım mağazada 3 ay maaş alamadım. Bu arada mobilya şirketinin ortakları ayrılma kararı alır. Diğer ortak, hiç birikmiş parası olmamasına rağmen, içerde kalan üç aylık maaşı karşılığında bana ortaklık teklif etti. Böylece 21 yaşımda 3 aylık alamadığım maaşı ve 70 bin TL borçla mobilya şirketine ortak oldum. Daha sonra bir ortakla Evgör Mobilya’yı kurarak bugünlere getirdim.” İlk yıllarda zorlandıklarını aktaran Ekmen “Daha sonra bir tesadüfle katalog çalışmalarına girdik ve bunun faydalarını gördük. İlk mağazamızın lokasyonunun çok da iyi olmaması dolayısıyla internet ortamına girmeye karar verdik ve internetten mobilya satmaya başladık. İlk başta satışlar çok iyi olmasa da bilinirliliğimiz arttı. Evgor.com.tr, zaman içinde aylık 1.5 milyon kişinin ziyaret ettiği bir mobilya sitesi halini aldı ve satışlar hızla yükseldi” dedi. İnternet sitesinin haricinde, İstanbul’un her iki yakasında Beyoğlu, Üsküdar ve Çamlıcı mağazaları bulunduğunu belirten Genel Müdür Ahmet Ekmen, “Şu anda alt yapısını hazırladığımız bayilik modeli ile Türkiye genelinde yeni bayilikler açmayı hedefliyoruz. 2008 yılını yüzde 31, 2009’u yüzde 24, 2010’u yüzde 99 ve 2011’i yüzde 110 büyüme ile kapattık. Bugüne kadar Almanya, Fransa, Yunanistan gibi AB ülkelerinin yanı sıra Orta Asya’da Rusya ve Azerbaycan’a gerçekleştirdiğimiz ürün satışlarını önümüzdeki dönemde daha büyük ölçekli ihracata dönüştürerek Ortadoğu, Balkanlar, Afrika gibi yeni coğrafyalar ile ve Orta Asya ‘da farklı ülkelere açılmayı hedefliyoruz” dedi. Ahmet Ekmen, İstanbul Ticaret Odası’nın düzenlediği 6. Başarılı KOBİ Yarışması’nda Genç Girişimciler Ödülü’ne lâyık görülmesinin, motivasyonunu artırdığını söyledi. >>> Akıllı koltuk ve hünerli ayna var Ahmet Ekmen standart mobilya ürünlerinin yanı sıra Ar-Ge ve inovasyona da büyük önem verdiklerini ifade ederek “İnovatif ürünlerimizle fark sağlıyoruz. Smart akıllı koltuk, fotosel mekanizması sayesinde, üzerine oturan kişinin vücut sıcaklığına göre dinlenme koltuğuna veya yatağa dönüşüyor. Herhangi bir kumanda, düğme veya tuş takımına gerek kalmadan otomatik olarak kullanılabilen bu?koltuk takımının diğer özelliği ise Iphone, mp3, flash bellek, hafıza kartları ve cep telefonları ile uyumlu tasarımı sayesinde aynı zamanda müzik çalabiliyor olması” dedi. Diğer inovatif ürünlerden biri de Ahmet Ekmen’in ‘sihirli’ dediği ayna... Kapalı haldeyken sıradan bir boy aynası olan bu ürün, açıldığında askı, raf ve çekmeceleri sayesinde makyaj malzemelerini, takı ve aksesuarları bir arada bulundurmaya yarayan bir saklama ünitesi haline geliyor... ------------- >>> Yaşlı cateringciden hazır yemeği öğrendi Belçika’da ihtiyar bir cateringciden öğrendiği sistemi Türkiye’ye getiren bir dönemmin yağ sektörünün önde gelen isimlerinden Refik Bulutçu, sistemi geliştirerek catering’in dışında yeni bir konsept geliştirdi. Know how’ını aldığı Belçikalı’nın bile projeyi duyunca hayran kaldığını belirten Bulutçu, “Bu sistemi biyolog olan eşim Filiz Bulutçu’yla geliştirdik. Tamamen Türk yemeklerini içeren 85 çeşit yemeği kapalı paketlerde özel bir tünel sistemiyle pişiriyoruz. Şoklanmış donuk gıda kullanmıyoruz. 85 derecede su damlacıkları yoluyla pişirilen yemeklerimizde hiçbir katkı maddesi bulunmuyor. En önemli özelliği de tamamen doğal olması. Bu sistemi Yemek Cafe ve Yemek Market şeklinde yerler açarak Türkiye’nin her yerine götüreceğiz” dedi.Gerçekleştirdikleri projenin büyük marketler tarafından dikkatle izlendiğini anlatan Bulutçu, birçok teklif aldıklarını ifade ederek “Bunlardan birisi ‘Üretimini tamamen bize sat’ isteğiydi. Biz bunu geri çevirdik Hedeflerimiz büyük. Tüm Türkiye’ye yayılarak, her mahallede olacak şekilde bayilik yoluyla büyüyeceğiz” dedi.
 
 
  • Piyasalar

    Fark %
  • 106862
    % -0.05
  • 3.5255
    % -0.35
  • 4.1259
    % -0.63
  • 4.5333
    % -0.35
  • 144.338
    % -0.12
 
 
 
 
 
KAPAT