Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hastanede uzun yatışlar enfeksiyonu artırıyor

Düzenleyen:
Hastanede uzun yatışlar  enfeksiyonu artırıyor

SAĞLIK Haberleri

Yoğun bakımların enfeksiyon açısından en riskli yerler olduğunu söyleyen Türk Yoğun Bakım Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İsmail Cinel, uzun yatışların enfeksiyona yakalanma ihtimalini artırdığını söyledi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Hareketsizliğin bağışıklık sistemini olumsuz etkilediğini hatırlatan Prof. Dr. Cinel “Birden fazla sağlık problemi yaşayan yoğun bakım hastasının uzun süre hareketsiz kalması ve buna bağlı olarak bağışıklığının düşmesi bazı mikroorganizmaların sistemi ele geçirmesine zemin hazırlıyor. Vücut enfeksiyona cevap verirken bütün organların iflasına kadar giden sepsis ortaya çıkıyor” dedi. Yoğun bakımda el hijyeninin de son derece önemli olduğunun altını çizen Prof. Dr. Cinel “Mikroplar, hastalar arasında tedavi veren sağlık personeli ve hasta yakınları aracılığı ile taşınıyor. Dokunmayı seven bir milletiz. Sağlamken birbirimize dokunmamızda mahzur yok fakat yoğun bakımda ya da hastanenin diğer bölümlerinde yatan hastaya dokunmamak gerekir. Çünkü mikroplar elle taşınıyor” diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...