'CAS tedbir kararı almadı'

/ Kaynak: CHA
'CAS tedbir kararı almadı'

FUTBOL Haberleri  / CHA

TFF Disiplin Kurulu eski Üyesi Av. Remzi Kazmaz, Spor Tahkim Mahkemesi'nin UEFA ile anlaşarak olağanüstü yargılama kararı aldığını söyledi.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bir basın toplantısı düzenleyen Kazmaz, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye'de şike davasıyla başlan ortaoyununun Avrupa'da UEFA ve CAS'ın katılımıyla devam ettiğini belirterek, "Fenerbahçe ve Beşiktaş, verilen cezalarla ilgili CAS'a yapılan müracaatla yürütmenin durdurulması istedi. CAS ortada çok açık hukuka aykırılık, hak kaybına uğrama ve telafisi imkânsız durumlarda olağanüstü yargılama yoluna giderek yürütmeyi durdurma kararı verebilir. 10 gün içinde bu kararı alabilir, olağan yargılama ise 8-10 ay sürer ama CAS, herhangi bir tedbir kararı almamıştır. Fenerbahçe, CAS'a başvurdu. CAS, tedbir kararının kabulü ve reddi için UEFA'ya bilgi verdi. Eğer UEFA, Fenerbahçe'nin istediğini kabul ederse olağanüstü yol açılabilir ve CAS bu konuyla ilgili tedbir kararı verebilir." dedi.

Av. Kazmaz, CAS'ın yazısını UEFA'ya gönderdiğini ve UEFA'nın da Fenerbahçe'nin talebini şartlı kabul ettiğini vurgulayarak, "UEFA, CAS tarafından gönderilen yazıya karşı verdiği cevapta 28 Ağustos'a kadar süre verdi, yani UEFA bu konuda taraf olan Fenerbahçe ile görüşerek, ortak kararla CAS'tan olağanüstü yargılama istedi ancak bu yargılamada üç tarih var. 21-23 Ağustos'a kadar savunmaları alınacak, 28 Ağustos'ta karar verecek, çünkü 29 Ağustos'ta UEFA Şampiyonlar Ligi kurası var, yani ortada tedbir kararı verilmesine gerek yok. Yani Fenerbahçe, UEFA ve CAS, bir anlaşmayla hızlı yargılamayı kabul ettiler. 28 Ağustos'ta da CAS nihai kararı açıklasın dediler. UEFA, talebin Fenerbahçe'ye iletilmesini isteyince dilekçe, Fenerbahçe CAS'tan gelince ortada sanki CAS'ın verdiği bir tedbir kararı varmış gibi anlaşıldı. Türkiye'de haliyle hızlı kalemşörler ve spor hukukçusu gazeteciler, bu olaya balıklama atlayarak her zamankini yaptılar." şeklinde konuştu.

Ortalığın bilgi kirliliğinden geçilmediğini ileri süren Remzi Kazmaz, "Bir kısım medya kalemşörleri ile TFF'nin basiretsiz yöneticilerinin Türk futbolunu hoyratça katletmesine ve kirletmesine bakalım ne kadar katlanacağız. Fenerbahçe, bu anlaşma ışığında ön elemelerde elenirse 28 Ağustos'ta verilecek kararın bu sezon için önemi kalmayacak ancak Fenerbahçe ön elemeleri geçer ve UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkı kazanırsa CAS kararı olumsuz olursa Fenerbahçe yoluna devam edemez. Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılamaz. Bu sezon Fenerbahçe'nin yerine Bursaspor katılır. Eğer Fenerbahçe bu sezon ön elemeleri geçemez ve karar aleyhine çıkarsa o zaman iki yıllık ceza bu seneden değil, gelecek yıldan başlar. Dolayısıyla bu karar CAS tarafından değil, UEFA tarafından alınan bir karardır." dedi.

FUTBOL
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...