Sunucu Ahmet Keser kaçtı, zorla getirme kararı çıkarıldı

Düzenleyen:
Sunucu Ahmet Keser kaçtı, zorla getirme kararı çıkarıldı

MAGAZİN Haberleri

"Sivil öldürecek olsak Cihangir’den başlarız..." sözleriyle günlerce konuşulan Akit TV eski sunucusu Ahmet Keser'in yargılamasına başlandı.

"Sivil öldürecek olsak Cihangir’den başlarız..." sözleriyle günlerce konuşulan Akit TV eski sunucusu Ahmet Keser'in yargılamasına başlandı.

Akit TV sunucu Ahmet Keser'in"Gün Başlıyor" isimli programda kullandığı sözlere ilişkin "Basın yoluyla halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan 1,5 yıldan 4,5 yıla kadar hapsinin istendiği dava da yargılama süreci başladı.

Küçükçekmece 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmaya tutuksuz sanık Ahmet Keser katılmadı.

Duruşmada, “Şikayetçi sıfatıyla CHP Milletvekili Eren Erdem’in avukatı Onur Cingil ile yine “şikayetçi Şecatttin Çelikler’in Avukatı Gülcan Karakaş da hazır bulundu.

İddianamenin kabul kararını okuyan hakim Sabire Begimay Yıldız Summak, BİMER’e yapılmış çok sayıda gizli şikayet dilekçelerinin mahkemenin dava dosyasına ibraz edildiğini belirtti.

Söz alan şikayetçi avukatı Onur Cingil şikayetlerinin devam ettiğini belirterek, "Sanık ifadelerinde belli muhitleri ve TBMM’ye karşı ithamlarda bulunmuştur.

Bu ithamlar doğrudan müvekkilim olan milletvekiline yönelik olduğundan katılma talebimiz vardır. Sanığın iddianamede yazılı olan suçu işlediği bellidir.

Usulüne uygun tebligat yapıldığı halde duruşmaya katılmadığından sanık hakkında yakalama emri çıkarılmasını talep ediyoruz. Sanık programda 'Cihangir’den başlarız Etilere kadar…' diyerek aslında Türkiye sınırlarında ulusal düzeyde tüm topluma yapılmış bir tehdit vardır.

Savcılık burada ‘halkı kin ve düşmanlığa teşvik’ olarak değerlendirmiştir. Olayın içeriğine baktığımızda sanığın TCK’da yer alan “Tehdit, “Hakaret ve "Basın yoluyla halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçları da işlendiğini dikkate alarak cezalandırılmasını talep ederiz.

Suç kanaatimizce görüntülerle, delillerle sübut bulunmuştur" dedi. Şecattin Çelikler’in avukatı Gülcan Karakaş da müvekkilinin iş adamı olduğunu ve davaya katılma talebinde bulunduklarını söyledi.

Duruşmada tanık olarak dinlenen Doğan Kasadolu da "Sanık, olay günü televizyonda Afrin harekâtının heyecanı ile böyle bir söylemde bulunmuştur. Sanığın ifadelerinde suç kastı yoktur. Tamamen olayın heyecanı ile söylemiş sözleridir. Olay hakkındaki bütün bilgim ve görgüm bundan ibarettir"diye konuştu

Söz alan sanık avukatı Ali Paççi de katılma taleplerinin reddine karar verilmesini talep ederek, "Kanunda suçtan zarar gören ifadesi sınırları tam olarak çizilmemiştir. Anayasa Mahkemeleri ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarında da bu suçlarda doğrudan doğruya zarar görenlerin katılma talebinde bulunacağı açıktır.

Dolaylı olarak veya muhtemel zararlar davaya katılma hakkı vermez. Dosya bakımından ihbar eden sıfatları bulunan ve bu celse katılma talebinde bulunan aslında şikayetçi olamayacak olan taraf vekillerinin katılma taleplerinin reddine karar verilmesini talep ediyorum" dedi.

Sanık Ahmet Keser hakkında zorla getirme müzekkeresi çıkarılmasına karar veren mahkeme, suçtan zarar görmeyen şikayetçilerin katılma taleplerinin ayrı ayrı reddine karar verdi.

Mahkeme, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) 23 Şubat 2018 tarihli Zeytindalı Harekatı’na ilişkin basın bildirisinin müzekkere yazılarak istenmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

 

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...