Çocukları doğumdan itibaren aşılayın

Düzenleyen:
Çocukları doğumdan itibaren aşılayın

SAĞLIK Haberleri

Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Nermin Ankay, çocukların bağışıklık sisteminin erken yaşlarda tam olarak gelişmediğini ve aşılamanın öldüren hastalıkların önüne geçtiğini söyledi.

Dr. Ankay “Bütün çocuklar doğar doğmaz çocukluk çağı aşı takvimine uygun olarak aşılanmaya başlanmalıdır. Koruması için aşının, uygun yaşlarda ve uygun aralıklarla yapılması çok önemlidir” dedi. Çocukların bağışıklık sisteminin erken yaşlarda tam olarak gelişmediğine dikkat çeken Dr. Ankay,  aşının tüberküloz, difteri, boğmaca, tetanoz, çocuk felci, kızamık, kızamıkçık, kabakulak, rotavirus, hepatit A, hepatit B, menenjit ve zatürre, gripten koruduğunu söyledi. Dr. Ankay, aşıların yan etkilerini ihmal edilecek kadar düşük düzeyde olduğunu ifade etti. 

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...