Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

11 parmak izi kime ait?

11 parmak izi  kime ait?

GÜNDEM Haberleri

2006'da hayatını kaybeden Hüseyin Başbilen'in şüpheli ölümü derinlemesine inceleniyor. Savcılık araçtaki 11 parmak izini araştırıyor.

Ebru Karatosun ANKARA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca ASELSAN mühendisi Hüseyin Başbilen'in 2006'da şüpheli ölümü ile ilgili yürütülen soruşturmada önemli bir gelişme yaşandı. Başbilen’in aracının içerisinde 2 parmak izi tespit edilmiş fakat kime ait olduğu belirlenememişti. Soruşturmayı yürüten Savcı Hamza Yokuş, 2 parmak izinin haricinde 11 parmak izinin daha olduğunu belirledi. Bunun üzerine Savcı Yokuş, Ankara İl Jandarma Komutanlığına yazı yazarak, izlerin Emniyet Genel Müdürlüğünün kullandığı Otomatik Parmak İzi ve Avuç İzi Teşhis Sistemi’nin (APFİS) veri tabanından sorgulanmasını istedi. Sorgulamada aracın sağ ön kapı camının iç kısmındaki 2 parmak izinin Başbilen’in eşine ait olduğu netleştirildi. Ancak 11 parmak izinin kime ait olduğu tespit edilemedi. Çünkü izlerin mukayeseye elverişli olmadığı belirtildi. Yetkililer izler için araştırmayı sürdürüyor. Ayrıca, Başbilen’in yazdığı iddia edilen intihar notu niteliğindeki mektupta bulunan imza ile ilgili savcılık daha önce 2 bilirkişi raporu almıştı. Raporu hazırlayanlardan birinin FETÖ’yle bağlantısı olduğu tespit edilince üçüncü bir rapor hazırlandı. Yeni raporda da imzanın Başbilen’e ait olduğu tespit edildi. Savcılık soruşturmanın FETÖ boyutunu da inceliyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...