Oymakpınar Barajı yakınındaki yangın kontrol altına alınamadı

/ Kaynak: CHA
Oymakpınar Barajı yakınındaki yangın kontrol altına alınamadı

YAŞAM Haberleri  / CHA

Antalya'da Oymapınar Barajı ormanlık alanında çıkan yangın gece saatlerinden bu yana devam eden çalışmalara rağmen kontrol atına alınamadı.

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Oymapınar beldesi Oymapınar Barajı ormanlık alanında çıkan yangın gece saatlerinden bu yana devam eden çalışmalara rağmen kontrol atına alınamadı. nbsp;Gece 02.00 sularında çıkan orman yangınına Manavgat Orman İşletme Müdürlüğü 6 helikopter, bir yangın uçağı, 15 teknik ekip ve 100 orman işçisi ile birlikte müdahale ediyor. Karadan ulaşımın zor olduğu ormanlık alana 6 helikopter Oymapınar Barajı'nda su alarak müdahale ediyor. Yangına Orman Genel Müdürlüğü'nün yazın yangın riskinin yüksek olduğu dönemlerde Nazilli, Akyazı, Finike, Düzlerçamı, Antalya merkez ve Manavgat Tükbeleni'nde konuşlanan 6 yangın söndürme helikopteri de saat 06.00'dan itibaren bölgedeki yangın söndürme çalışmasına destek veriyor. nbsp;Manavgat Orman İşletme Müdür Yardımcısı Hülya Güney, Oymapınar Barajı ormanlık alanında çıkan orman yangına 6 yangın söndürme helikopteri, bir yangın söndürme uçağı, 15 teknik ekip ve 100 orman işçisi ile müdahale ettiklerini söyledi. Sabahın erken saatlerinden itibaren helikopterlerin yangın olan bölgeye yoğun su dökümü yaptığını belirten Güney, havanın poyrazlı olmasının yangını kontrol altına almayı zorlaştırdığını söyledi. Güney, "Yangının bir an önce kontrol atına alması ve söndürülmesi için 6 helikopter yoğun su dökümü yapıyor. Yangına coğrafi şartlar gereği yangına müdahaleyi havadan yapıyoruz. İlk gözlemlerimize göre 5 hektarlık ormanlık alanın zarar gördüğünü tahmin ediyoruz. Bölgede yoğun duman olduğu için kaç hektarlık alanın zarar gördüğünü yangını kontrol altına alınca net bir bilgi sahibi, olacağız. Meteorolojik verilere göre bölgede poyrazlı hava saat 18.00'e kadar etkili olacak. Bu da bizim yangını kontrol altına almamızı zorlaştırıyor." diye konuştu. nbsp;
Oymapınar'da yangın söndürme çalışmalarını Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Oymapınar Belediye Başkanı Tevfik Güven, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Murat Koçanlı ve orman çalışanları yakından takip etti. Oymapınar Belediye Başkanı Tevfik Güven, beldelerinde ormanlık alanda çıkan yangını söndürmek için orman teşkilatının yoğun gayret gösterdiğini söyledi. Havanın poyrazlı ve arazinin dik olmasının yangına müdahaleyi havadan müdahale yapmaya zorladığını belirten Güven, belde halkı olarak yangının kısa sürede sönmesi 6 helikopterin yoğun bir şekilde havadan su bırakmasının geniş bir alana yayılmasını engellediğini kaydetti.
YAŞAM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...