Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Domatesi hastalık vurdu

/ Kaynak: İHA
- Güncelleme:
Domatesi hastalık vurdu

Ekonomi Haberleri  / İHA

Domatesi hastalık vurdu. Bursa'nın Karacabey'de domateslerde ortaya çıkan mildiyö hastalığı nedeniyle 3-4 milyon lira zararın olduğu açıklandı.

Bursa'nın Karacabey ilçesinde domateslerde ortaya çıkan mildiyö hastalığı nedeniyle 3-4 milyon lira zararın olduğu açıklandı. nbsp;Karacabey Ziraat Odası Başkanı Hasan Karahasanoğlu ve Meclis Başkanı Nuri Karaca yaptıkları açıklamada, 2013 yılı ürünlerinin durumu hakkında bilgi verdiler. Karahasanoğlu, bölgede en çok ekilen ürünün domates olduğunu belirterek, "Karacabey,Mustafakemalpaşa ve Manyas'ta toplam 110 bin dekarlık bir alana domates ekildi. Bu miktarın 85 bin dekarı Karacabey'dedir. Yetiştirilmeye çalışılan ürünün tüm işçilikleri bitip, sulamaları devam ederken gerçekleşen olumsuz hava şartları bir mantari hastalık olan mildiyö hastalığının ortaya çıkıp yaygınlaşmasına neden olup, çiftçilerimizin düzenli ilaçlama yapmalarına rağmen bu önlenemedi. Şu andaki kaybımız dekara en az 2-3 ton olup, toplamda 3-4 milyon TL zarara yol açtı. Ziraat odamız olaya anında müdahale ederken, Ege ve Uludağ Üniversitesi ziraat fakültelerinden uzmanlarla temasa geçti" dedi.Avrupa Birliği devletlerinde geliştirilen tedavi metotlarının uygulanarak domatesteki zararı azaltmaya çalıştıklarını söyleyen Karahasanoğlu, "Bu uygulamalar hastalığın yaygın olduğu bölgelerde çiftçilerimizle ortak çalışmalar halinde denenmektedir. Bu deneme uygulamaları için gereken ilaçlar odamız tarafından temin edilmiş olup, çiftçilerimize ücretsiz olarak dağıtılmıştır. Bunun dışında odamız tarım danışmanları ve Ziraat Teknik Uzmanı Mehmet İzbak tarafından ilaçlama sistemleri denenmektedir ve şu anda çok iyi neticeler alınmaktadır. Önümüzdeki yıllarda odamız en uygun sistemi çiftçilerimize önerecek ve ilçemizde standart ilaçlama sistemine geçilecektir" diye konuştu.Karahasanoğlu, domates hasadının 5 Ağustos'tan itibaren başlayacağını sözlerine ekledi.
Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...