Hong Kong'da 2 ton kaçak fil dişi ele geçirildi

Hong Kong'da 2 ton kaçak fil dişi ele geçirildi

DÜNYA Haberleri

Togo'dan Hong Kong'a gelen bir konteynerde yapılan aramada 2 ton ağırlığında, 1148 adet kaçak fil dişi bulundu.

Hong Kong Gümrüğü liman denetim sorumlusu Simon Ng, bildirimde döşeme tahtaları olduğu görülen konteynerde yapılan aramada, ortaya çıkarılan kaçak fil dişlerinin piyasa fiyatının 2,25 milyon dolar (yaklaşık 4,32 milyon TL) olduğunu
söyledi. Her birinin ağırlığı ortalama 1,9 kilogram olan fil dişlerinin, diğer operasyonlarda ele geçirilenlerden daha hafif olduğunu belirten Ng, bu nedenle dişlerin genç fillerden alındığının sanıldığını kaydetti. Doğal hayatıkoruma aktivistleri, Afrika'da dişleri için kaçak olarak avlanan fillerin sayısındaki artıştan, Afrika ülkelerinde varlığını giderek artıran Çin'i sorumlu tutuyor. İzinsiz olarak avlanan fillerden elde edilen dişlerin büyük bir bölümünün, fildişi süslemelerde kullanılmak üzere özellikle Çin ve Tayland'a kaçırıldığı biliniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...