BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > 100 yıllık patlıcan şimdi oldu “tatlıcan”

100 yıllık patlıcan şimdi oldu “tatlıcan”

Antalya’nın Kumluca ilçesinde faaliyet gösteren bir şirket, ıslah ettiği hibrit tohumla patlıcandaki çekirdek zahmetini ve acılığı ortadan kaldırdı. Üretilen çekirdeksiz tatlı patlıcana ‘Tatlıcan’ ismi verildi tescil ettirildi.



ANTALYA?İHA Antalya’nın Kumluca ilçesinde faaliyet gösteren bir şirket, ıslah ettiği hibrit tohumla patlıcandaki çekirdek zahmetini ve acılığı ortadan kaldırdı. Üretilen çekirdeksiz tatlı patlıcana ‘Tatlıcan’ ismi verildi tescil ettirildi. Acı patlıcanın deyimlere bile konu olduğunu ifade eden firma sahibi Zekai İlter, tatlıcanın normal patlıcanlara göre çekirdeksiz ve soyulduğunda, doğrandığında uzun süre kararmadığını söyledi. Tatlıcanın çeşitli yemekler ve özellikle kebaplara lezzet verdiğini dile getiren İlter, “Artık lüks restoranlar ve 5 yıldızlı otellerin mutfaklarına patlıcan yerine tatlıcan girmeye başladı. Tatlıcan ismi gibi çok tatlı. Diğer patlıcanları çiğ olarak yediğiniz zaman ağzınızda acılık bırakır. Tatlıcanda bu acılık olmaz” dedi.
 
 
  • Piyasalar

    Fark %
  • 107773
    % 0.53
  • 3.5051
    % -0.31
  • 4.1209
    % -0.25
  • 4.5195
    % -0.09
  • 145.088
    % -0.12
 
 
 
 
 
KAPAT