Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Meral Akşener'in planı ortaya çıktı

Düzenleyen:
Meral Akşener'in planı ortaya çıktı

POLİTİKA Haberleri

Seçime sayılı günler kala Meral Akşener'in derin planı ortaya çıktı.

Meral Akşener artık büyük oynuyor. Ortak adaylık çağrısına rest çeken Akşener'in derin hesaplarını Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür köşesinde yazdı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP'nin ittifak teklifine 'hayır' dedi, ortak adaylık çağrısına da kapıları kapattı. CHP'den İyi Parti'ye gönderilen 15 milletvekilinin tekrar geri döneceği konuşuluyor. Peki Akşener ne yapmak istiyor?

Övür, Erdoğan'ı etkisiz kılmak için Akşener'in devreye sokulduğunu iddia etti. Övür'e göre 24 Haziran seçimlerinde Kılıçdaroğlu devre dışı kalacak, muhalefet koltuğuna Akşener oturacak. "Akşener'in 15 Temmuz öncesi "başbakan olacağım" iddiaları boş bir iddia değildi." diye yazan Övür, Akşener'in oynadığı oyununu ayrıntılarını bugünkü yazısında paylaştı.

"KILIÇDAROĞLU'NUN MİSYONU BİTECEK"

AK Parti'yi ancak sağ bir muhalefet geriletebilirdi. Bunun için de artık CHP'nin ana muhalefet partisi olmaktan çıkması gerekiyordu.

İşte Akşener'in CHP desteğiyle CHP'ye meydan okumasının arkasında böyle bir küresel hesap var. O hesapla milletvekili seçimlerine ağırlık verilecek, Zaten CHP'den İP'e ciddi bir kayış vardı; şimdi bu Kılıçdaroğlu eliyle daha da aleni hale getirildi. Yanına Saadet ve DP'yi de alarak İP ana muhalefet partisi yapılacak.

Akşener bunun ipucunu da verdi: "Milletvekilliği ittifakı aynı şekilde devam edecek. SP, İYİ Parti ve DP oluyor gibi görünüyor."

Kısaca önümüzdeki 24 Haziran'da iktidarın değişmeyeceği ama ana muhalefet partisinin değişeceği bir seçim olacak. Böylece Kılıçdaroğlu'nun da CHP'deki misyonu bitecek."

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...