Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bakanlıktan gurbetçilere askerlik müjdesi

- Güncelleme:
Bakanlıktan gurbetçilere askerlik müjdesi

GÜNDEM Haberleri

Yoklama kaçağı veya bakaya durumundaki gurbetçi gençlerin Türkiye'ye gelmeleri halinde yakalanmamalarına ilişkin adım atıldı.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın girişimleri neticesinde yoklama kaçağı veya bakaya durumundaki gurbetçi gençlerin Türkiye'ye gelmeleri halinde yakalanmamalarına ilişkin adım atıldı. Milli Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı'na yazı göndererek bu durumdaki gurbetçi gençler hakkında işlem yapılmamasını istedi. Başbakan Yardımcısı Bozdağ, dövizle askerlik bedelinin 10 bin Euro'dan 6 bin Euro'ya indirilmesi nedeniyle yoklama kaçağı ve bakaya durumundaki gurbetçiler için işlem yapılmamasını istemişti. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın talimatıyla Milli Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı'na yazı yazdı. 19 Temmuz 2013 tarihli yazıda, dövizle askerlik bedelinin 10 bin Euro'dan 65 bin Euro'ya indirilmesine rağmen söz konusu kararın Resmi Gazete'de yayımlanmadığına dikkat çekildi. Milli Savunma Bakanlığı'nın yazısında yabancı bir ülkede oturma ve çalışma izni ile ikamet ettiklerini ya da yabancı bir ülke vatandaşı olduklarını oturma-çalışma izin belgesi, yabancı ülkedeki kimlik belgesi veya yabancı ülke pasaportu ile ispat edebilenlerin askerlik hizmetlerinin, konsolosluklarına yapacakları başvuru işlemlerini tamamlayabilmelerini teminen 15 Ekim 2013 tarihine kadar bir defaya mahsus olarak geçici süre ertelendiği açıklandı.
nbsp; nbsp; SERBEST BIRAKILACAK
nbsp; nbsp; Milli Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı'na gönderdiği yazıda noksan hizmetli, yoklama kaçağı ve bakaya olarak aranan vatandaşlardan kolluk güçlerince ele geçmelerine rağmen yabancı bir ülkede oturma-çalışma izni ile ikamet ettiklerini ispat edebilen vatandaşların askerlik şubelerine müracaat ettirilmeden serbest bırakılmalarının sağlanması talep edildi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...