Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Tüm dünyayı şoke eden görüntüler! Gizlice böyle çekildi...

Düzenleyen:
Tüm dünyayı şoke eden görüntüler! Gizlice böyle çekildi...

DÜNYA Haberleri

Afrika'da genç futbolcuların 'köle' olarak kullanıldığı iddialarına ilişkin görüntüler ortaya çıktı.

Skandala ilişkin detaylar ise şöyle: Laos'taki Champasak United kulübüne getirilen Batı Afrikalı çok sayıda oyuncuya 'futbol akademisine' getirildi süsü verildi.

Ancak futbolcuların kulübe getirilmesi konusunda birçok şüphe oluşmaya başladı.

Oyuncular 'köle' gibi satıldıklarından haberizdi. Hepsine onlara bu konuda bilgi verilmeden altışar yıllık sözleşmeler imzalatıldı. Bu sayede çocukların yasal olarak ülkelerine dönmelerinin önü kapatıldı.

Sözleşmede oyunculara kalacak yer ve maaş sözü verilmişti. Ancak hiçbirine ödeme yapılmadığı gibi kalacak bir yer de verilmedi.

Afrikalı çocuk futbolcular stadyumun yanındaki tesiste yerde uyudu. Bir odada 30 kişi uyuyordu. Söz konusu skandal görüntüler 2015 yılında çekilmişti. Olayın ardından ise Laos futbol federasyonuna rekor bir ceza verildi.

Olayı araştıran Liberyalı gazeteci Wleh Bedell, aslında Champasak kulübünün bir futbol akademisi olmadığını da ortaya çıkardı. Yasal olmayan hayali bir akademiye kandırılarak ve satılarak getirilen çocuklar sağlıksız koşullarda hayatta kalmaya çalıştı.

FIFA'nın baskısının ardından Champasak kulübü 17 futbolcuyu serbest bıraktı. Olayın ardından Laos Futbol Federasyonu'na 700 bin dolar ceza verildi.

Liberya'ya dönen futbolcular BBC'ye yaptığı açıklamalarda kötü beslendiklerini, ceplerine çok az para girdiğini, tıbbi olarak ise hiçbir destek görmediklerini açıkladı.

Genç futbolcular pasaportlarının kulüp tarafından rehin tutulduğunu ve yasadışı göçmen sayıldıkları için dışarıya da çıkamadıklarını açıklamıştı.

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...