Erdoğan, 'Tencere tava eylemcilerini şikayet edin'

- Güncelleme:
Erdoğan, 'Tencere tava eylemcilerini şikayet edin'

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Erdoğan, Gezi Parkı olaylarıyla birlikte sokaklara çıkarak tencere tava çalanların halk tarafından yargıya taşınmasını istedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kastamonu Havalimanı'nın resmi açılışı için geldiği Kastamonu'da yaptığı konuşmada, merhum Menderes döneminde Kastamonu'ya bir havaalanı yapma arzusu belirdiğini, fakat tam olarak yapılamadığını ve kapatıldığını ifade ederek, "2010 yılında biz yeniden başlattık ve tamamladık. Yaklaşık 100 milyon liralık bir yatırımla havalimanını bitirdik ve bugün resmi olarak açılışını yapıyoruz. Şu ana kadar haftada 4 uçuş var. Fakat bakanıma da söyledim, bunu her gün bir uçuşa çıkaralım. THY de bunu yapamayacaksa özel sektörü devreye sokalım. Şimdi dedik ki Ilgaz dağını delip Çankırı ile birleştirelim. Ferhat'ın dağları delip Şirin'e ulaştığı gibi biz de Şirin'imize sizlere ulaşacağız. Kastamonu havalimanı, Kastamonu'ya ülkemize hayırlı olsun. Emeği geçenleri, başta bakanım olmak üzere bakanlık çalışanlarını; mimarından mühendisine, işçisine, hepsini tebrik ediyorum." diye konuştu.


Başbakan Erdoğan, Kastamonu'da sadece havalimanının açılışını gerçekleştirmekle yetinmediklerini, ilde bütün yatırımlarla 261 milyon liralık yatırımın resmen açılışını yaptıklarını ifade ederek, "Biz bugün bir rüyayı gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Emeği geçen herkesi kutluyorum, tebrik ediyorum." diye ifade etti.


"SİYASET İŞ ÜRETME SANATIDIR" nbsp;
Erdoğan, efendi olmaya değil hizmet için yola koyulduklarına işaret ederek, "Bizzat sizin görevlendirmeniz neticesinde hizmet ettik. Her akşam başımızı yastığımıza koyduğumuzda; bu vatan, bu millet için ne yaptık, bunun muhasebesini yapıyoruz. Siyaset, bizim için iş üretme sanatıdır. Çatışma, karalama, kavga sanatı değildir. Bize hakaret edenlere diyorum ki siz de bir ağaç dikin alkışlayalım sizi. Siyaset, milletin verdiği yetkiyi heba etme, temsil yetkisini çarçur etme sanatı değildir. Biz siyaseti, millete hizmetin bir aracı olarak görüyor, her anımızı millete hizmet yolunda sarfediyoruz." şeklinde konuştu.


"FAİZ LOBİSİ DEDİM HOPLAMAYA BAŞLADILAR" nbsp;
Faiz dışı gelirlerle halkın sömürüldüğünü belirten Erdoğan, "Faiz lobisi dedim, hoplamaya başladılar. Her önüne gelen kredi kartı almasın. Ayağınızı yorganınıza göre uzatın. Ondan sonra icra memuru kapınıza geldiğinde kimse kusura bakmasın. Kastamonu'ya uçağı indirdik. Gecen hafta Bingöl Havaalanı'nı açtık. Haftaya Şırnak'ta açacağız. Soruyorum Bingöl ve Şırnak'a havaalanı kurulacak denilse kim inanırdı. Bu işler her babayiğidin harcı değildir." dedi.


"PALALI GENÇLİK İSTEMİYORUZ" nbsp;
Türkiye'nin dünya üzerinde ilk 10 içinde olacağına dikkat çeken Erdoğan, şöyle devam etti: "Hedef büyük. Ama bu hedefi birlikte başaracağız. 81 vilayetinde üniversitesi olan Türkiye ile geleceğe yürüyoruz. Eğitimli ve aydınlık bir gençlik var. Biz palalı gençlik istemiyoruz, molotofçu gençlik istemiyoruz. Bilgisayarı ile dolaşan bir gençlik istiyoruz. nbsp;


"TENCERE TAVACILARI YARGIYA TAŞIYIN" nbsp;
Hiçbir zaman molotofçularla sizi mukayese etmemiz mümkün değil. Molotof kullanmak suçtur, tencere tava kullanmak, mutfakta değil tabi. Komşuyu rahatsız etmek suçtur. Bunu yasalar söylüyor. Onun için bu tencere tavacıları da sizler yargıya taşıyacaksınız. Her şeyi devletten beklemeyin. Müracaatınızı yapıp yargıya bildirin, herkes haddini bilsin. nbsp;


KANAL İSTANBUL nbsp;
Kanal İstanbul geliyor. Onun ihalesi yaklaşıyor. Şimdiden söyleyeyim. Onu durdurmak için de yargıya giderler ama bu kervan yürüyecek. Boğazı, çevre katliamından kurtarıyoruz. Kanal İstanbul projesiyle İstanbul Boğazı'nı olası tehlikelerden koruyoruz. Örneğin geminin direksiyonu kilitlense yalıları yıksa bu tehlikedir. Bu milyonda bir olabilir ama sen işini milyonda bir ihtimale göre yapacaksın. İşte bunun için Kanal istanbul projesi var."
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...