Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bir asırlık tiyatro salonunda bulunan cüzdanın içinden çıkanlar şaşırttı

Bir asırlık tiyatro salonunda bulunan cüzdanın içinden çıkanlar şaşırttı

YAŞAM Haberleri

Yaklaşık bir asırdır tiyatro için kullanılan bir salondaki tadilat sırasında işçilerin bulduğu cüzdanın içinden çıkanlar şoke etti.

Bir asırlık tiyatro salonunda tadilat yapan işçiler buldukları cüzdanı sahibine teslim edebilmek cüzdanın içini açınca gördükleri karşısında şaşkına uğradılar. Zira yeni görünen yıpranmamış cüzdan ile içinden çıkanlar arasında büyük bir tezat vardı.

Cüzdanın içinden ilk çıkan 2.Dünya Savaşı sırasında, halka adil yemek dağıtımı yapılması için tasarlanan, günlük yemek fişleri oldu. Bu fişlerin orda bulunması bu cüzdanın sanılanın aksine seneler önce kaybolduğunu gösteriyordu, cüzdanın içinden çıkanlar sadece bununla da sınırlı kalmadı.

Cüzdanın içinden çıkan bir diğer şey de bir izci kartıydı. Kartın durumu ve üzerindeki klasikleşmiş detaylardaki o çizimler yine 2. Dünya Savaşı yıllarını işaret ediyordu. Öte yandan cüzdanın içinde izci kartı bulunması cüzdanın bir çocuğa ait olabileceği ihtimalini gösteriyordu.

Cüzdanın içinden günlük yemek fişleri, izci kartının yanı sıra vesikalık fotoğraflar, aile fotoğrafları da çıktı. Cüzdanın içinde bulunan fotoğraflardan bir tanesi, cüzdan sahibi hakkında fikir verdi.

Cüzdandan çıkan çocuk fotoğrafı ve elle yazılmış yıpranmış kimlik kartı kaybolan cüzdanın sahibini işaret ediyordu.

Kimlik kartında Claw isimli bir adam yazıyordu; ancak çok ilginç bir detay daha vardı. Telefon numarası hanesinde sadece 8 yazıyordu. Küçük çaplı bir araştırmadan sonra o dönemlerde telefonda 8 rakamını kodladığında çocuğun evine ulaşılabileceği öğrenildi.

Tüm bu bilgiler ışığında, tiyatro sahibi Larry, kimliğin sahibini buldu. Cüzdanın sahibi hayattaydı. 70 yıl sonra kimliğine kavuşan yaşlı adam büyük bir şaşkınlık yaşayarak tadilat işçilerine ve tiyatro sahibine teşekkür etti.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...