Suudi Prens Türkiye'de 4 otelini satıyor

Düzenleyen:
Suudi Prens Türkiye'de 4 otelini satıyor

DÜNYA Haberleri

Yolsuzluk suçlamasıyla iki aydan uzun süre gözaltında kalan Suudi Prens Alwaleed bin Talal’ın şirketi, İsviçre merkezli Mövenpick Hotels'i satıyor. Mövenpick'in Türkiye'de de 4 oteli var

Yolsuzluk suçlamasıyla gözaltına alındıktan sonra serbest kalan Suudi Arabistan'ın en zengin ismi Prens Alwaleed bin Talal’ın şirketi Kingdom Holding, Mövenpick Hotels'i AccorHotels'e satıyor.

Kingdom Holding ile AccorHotels arasında satış için anlaşma sağlandığı ve satışın bu yılın ikinci yarısında tamamlanacağı bildirildi. Kingdom Holding'in Accor'da da yüzde 5,7 hissesi bulunuyor.

Fransız AccorHotel, Movenpick'i 567 milyon dolara satın alacağını açıklamıştı. Mövenpick'in Türkiye'de de 4 oteli bulunuyor.

1973'te İsviçre'de kurulan Mövenpick Hotels & Resorts'un 27 ülkede 84 oteli var. Şirket özellikle Avrupa ve Ortadoğu'da otelcilik alanında önemli bir güce sahip.

Kingdom, bu yıl başında da Beyrut'taki Four Seasons Hotel 'de sahip olduğu hisseyi 100-115 milyon dolara satmıştı. Dünyanın en zengin 65'inci kişisi Prens Bin Talal, Suudi Arabistan'ı sarsan gözaltı dalgası sonucu iki ay Riyad'daki Ritz-Carlton Oteli'nde tutulduktan sonra 27 Ocak'ta serbest bırakılmıştı.

Suudi Arabistan Kralı Salman'ın yeğeni olan Prens'in, Citigroup ve Twitter gibi uluslararası şirketlerde de hisseleri bulunuyor. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...