Saldırgan kesin değil ama 200 füze imha edildi

Düzenleyen:
Saldırgan kesin değil ama 200 füze imha edildi

DÜNYA Haberleri

Dün Esad rejiminin Halep ve Hama'daki askeri üslerine saldırıları kimin düzenlediği henüz kesinleşmedi ancak son gelen haberler, en az 18 kişinin öldüğünü ve İran-Suriye-Hizbullah ittifakına ait 200 füzenin imha edildiğini belirtiyor.

Suriye'de, Beşşar Esad rejimine ait haber ajansı SANA, dün 22.30 sularında rejimin Halep ve Hama'daki iki askeri üssüne füze saldırısı düzenlendiğini duyurdu.

Her iki üste İran destekli unsurların bulunduğuna yer veren İran’ın yarı resmi haber ajanslarından İSNA'nın haberine göre ise saldırıda en az 18’i İranlı güçlerden olmak üzere çok sayıda kişi öldü.

Amerikan New York Times gazetesi, Hama’daki depoda bulunan 200 füzenin imha edildiğini, bölgedeki güçlerin doğruladığını öne sürdü. Sadece Hama’da 11’i İranlı 16 kişinin öldürüldüğü de aynı haberde belirtildi.

Olağan şüpheli İsrail

Henüz saldırıyı üstlenen olmadı. Ancak olağan şüpheli belli: İsrail.

Daha önce de Humus ve Şam'da rejime ait ve İran destekli güçlerin konuşlu olduğu üslere füze saldırıları düzenlenmişti. Rejim ve İran kaynakları, saldırıların İsrail tarafından düzenlendiğini savunmuştu. İsrailli yetkililer ise saldırıları inkâr ya da teyit eden açıklamalar yapmaktan kaçınıyor. İsrail, Suriye üzerindeki askeri hava faaliyetlerini Rusya ile koordine ediyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...