Kilo vermek astıma iyi geliyor

Düzenleyen:
Kilo vermek astıma iyi geliyor

SAĞLIK Haberleri

Dünyada 300 milyon astım hastası olduğunu söyleyen Türk TORAKS Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Arzu Yorgancıoğlu, Türkiye’de ise her 12-13 yetişkinden birinin ve her 7-8 çocuktan birinin astım hastası olduğunu belirtti.

Ziyneti Kocabıyık

2 Mayıs Dünya Astım Günü sebebiyle GSK’nın desteği ile düzenlenen basın toplantısında konuşan Prof. Dr. Yorgancıoğlu, astımlı hastaların doktor tavsiye etmiyorsa özel bir diyet yapmasına gerek olmadığını obez hastaların kilo vermesinin astım kontrolünü kolaylaştıracağını söyledi. Ülkemizde astımlı hastaların yüzde 10’undan fazlasının hâlen sigara içtiğini ve yüzde 30-40’nının obez olduğu ifade eden Prof. Dr. Yorgancıoğlu “Yapılan araştırmalarda sigarayı bırakmanın ve obez hastaların kilo vermesinin, astımın kontrolünü kolaylaştırdığı gösterilmiştir. Astımda özellikle çocukluk yaş grubunda fiziksel aktivitenin artırılmasının, mümkünse düzenli sporun, hastalığın seyrine olumlu katkıları olduğu gösterilmiştir. Bu sayede günlük kullanılan ilaç dozları, randevusuz hekim başvuruları ve astım sebebiyle hastaneye yatışlar, acile başvuruların azaltılabildiği tespit edilmiştir” dedi.

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...