Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İhracatçı rekordan rekora koşuyor

İhracatçı rekordan rekora koşuyor

EKONOMİ Haberleri

İhracat nisan ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 15 artarak 13 milyar 549 milyon dolara yükseldi. Böylece tarihin en yüksek nisan ayı ihracat rekoru kırıldı. Son 12 aylık ihracat ise 161,1 milyar dolar oldu...

Cabir Turğut

En hızlı artış Rusya’ya
İhracat pazarlarına bakıldığında; nisan ayında 161 ülke ve bölgeye ihracatın arttığı görülüyor. En fazla ihracat yapılan ilk 5 ülkeden; Almanya’ya ihracat yüzde 23,3, İngiltere’ye yüzde 16,1, İtalya’ya yüzde 15,7, Fransa’ya yüzde 41,5 ve İspanya’ya ise yüzde 34,4 arttı. En fazla ihracat yapılan 20 ülke arasında ise en yüksek artış yüzde 62,2 ile Rusya’ya yakalandı. 2015’teki uçak krizinden sonra, Rusya ile hızla gerileyen ihracat, 2 yıldır hızlı bir yükselme trendi yaşıyor.

60 ülkeden 850 firma ayakkabı almaya geliyor
Türkiye’nin yükselen sektörlerinden olan ayakkabıda bu yılın ilk çeyreğinde 281 milyon dolar ihracat yapıldı. Sektör yıl sonunda 1 milyar dolara ulaşmayı hedefliyor. Bu hedefe büyük katkının ise 8 Mayıs 2018’de başlayacak olan 5’inci Eksposhoes İstanbul Ayakkabı Saraciye Moda Fuarından gelmesi bekleniyor. 60 ülkeden 850 alıcının fuara geldiğini söyleyen EKS Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Demir “Almanya, İtalya, Ukrayna, Rsya, Hollanda iyi alıcılardan. Şimdi Afrika’dan talep artıyor.” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...