‘Ahlat Ağacı’ Barselona’da çiçek açacak

‘Ahlat Ağacı’ Barselona’da çiçek açacak

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Barselona Türk Filmleri Festivali, Nuri Bilge Ceylan’ın ‘Ahlat Ağacı’ filmi ile açılacak.

Altın Palmiye ödüllü yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ın son filmi ‘Ahlat Ağacı’, bu sene ilk defa yapılacak olan Barselona Türk Filmleri Festivali’nde seyirciyle buluşacak. 5-17 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek festival, Nuri Bilge Ceylan’ın Kış Uykusu filmi ile açılacak. Anadolu’nun bir köyünde, yazdığı kitabı bastırmak için mücadele veren genç edebiyatçı Sinan’ın hikâyesinin anlatıldığı Ahlat Ağacı’nın yapımcısı Ebru Ceylan da faaliyette bir Masterclass düzenleyecek.
Festivalde, Seren Yüce’nin ‘Rüzgârda Salınan Nilüfer’, Mustafa Kara’nın ‘Kalandar Soğuğu’, Onur Saylak’ın ‘Daha’ ve Tolga Karaçelik’in ‘Sarmaşık’ filmleri gibi birçok eser seyirci ile buluşacak. Filmoteca de Catalunya’nın ev sahipliğinde gerçekleşecek festival, Evci Film organizasyonunda Barselona Başkonsolosluğunun katkılarıyla düzenleniyor. 12 gün sürecek olan festival Barselona’da merakla beklenen etkinlikler arasında yer alıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...