Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı adaylığı başvurusu yaptı

Düzenleyen:
Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı adaylığı başvurusu yaptı

POLİTİKA Haberleri

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, cumhurbaşkanı adaylığına başvuru için Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) geldi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı adaylığı için YSK'ya başvurdu. Bir soru üzerine Karamollaoğlu, ittifakla ilgili çalışmaların sürdüğünü, birkaç gün içinde bu konuyla ilgili açıklamaların yapılacağını belirtti.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nde, Cumhurbaşkanı adaylığı başvurusunu yapmak üzere, parti yetkilileriyle Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) gitti.

Çıkışta gazetecilere açıklama yapan Karamollaoğlu, seçim sürecinde önemli bir adımı attıklarını ve adaylık başvurusunda bulunduklarını belirtti.

YSK Başkanı Sadi Güven ve Kurul üyeleriyle görüştüklerini de aktaran Temel Karamollaoğlu, "'Hayırlı olsun' diyorum. İnşallah seçimler sonunda bir kere daha böyle bir araya gelir seçim neticeleri hakkındaki görüşlerimizi, sırtımıza görev yüklenmişse de düşüncelerimizi sizlere aktarırız" dedi.

Bir soru üzerine Karamollaoğlu, ittifakla ilgili çalışmaların sürdüğünü, birkaç gün içinde bu konuyla ilgili açıklamaların yapılacağını belirtti.

Bir gazetecinin, "Erbakan'ın kemiklerini sızlatan bir hamle denildi." ifadesi üzerine Karamollaoğlu, "Ben böyle kendilerini çok akıllı zanneden insanların, ne yaptıklarından habersiz olan insanların bu şekildeki kullandıkları ifadelere hiç itibar etmiyorum, cevap vermenin de doğru olmadığı kanaatindeyim. Güneş balçıkla sıvanmaz" diye konuştu.

"100 bin imzayla başvuruyorsunuz, partinin değil, şahıs olarak aday olmuş oluyorsunuz" şeklindeki soru üzerine de Temel Karamollaoğlu, şunları söyledi:

"Bunu da iktidar partisi polemik konusu haline getirmeye çalışıyor. Elbette bir şahıs olarak müracaat ediyoruz, çünkü bizim Meclis'te grubumuz yok. Ancak şu da bir gerçek ki ben Saadet Partisi'nin Genel Başkanı'yım ve Saadet Partisi benim genel başkan olmam için bir seferberlik ilan etti. Bu da gayet tabii, 'Partinin adayıdır, değildir' böyle boş laflarla, zaten memleketin en büyük çektiği sıkıntı bu, boş laflarla bizi uğraştırıyorlar, esas noktaya gelmiyorlar."

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...