AYM, CHP'nin itirazını esastan görüşecek

Düzenleyen:
AYM, CHP'nin itirazını esastan görüşecek

GÜNDEM Haberleri

CHP, 110 milletvekilinin imzası ile ittifak düzenlemeleri sırasında seçim güvenliği konusunda değişiklik yapılan maddeleri AYM'ye taşıdı. İlk incelemeler sonunda AYM davayı esastan görüşme kararı aldı.

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, siyasi partilerin seçim ittifakı yapmalarına imkan tanıyan kanunun bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle CHP'nin yaptığı başvurunun ilk incelemesini tamamladı. İptal istemi, daha sonra esastan görüşülerek karara bağlanacak.

CHP, 7102 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri Seçmen Kütükleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu. 

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, başvurunun ilk incelemesini yaptı. Genel Kurul, ilk inceleme sonucu başvuruda bir eksiklik tespit etmedi ve başvurunun esastan incelenmesine karar verdi. İptal istemi daha sonra belirlenecek bir günde esastan görüşülerek karara bağlanacak. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...