Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hükümetten 'seçim barajı' açıklaması

/ Kaynak: İHA
- Güncelleme:
Hükümetten 'seçim barajı' açıklaması

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, gazetecilerin seçim barajının düşürüleceği iddialarıyla ilgili sorularını cevapladı.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, seçim barajının düşürüleceği iddialarıyla ilgili, "Bu konuda bizim yaptığımız bir çalışma yok. Gazeteler yazıyor biz de oradan takip ediyoruz" dedi. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Diyanet İşleri'nin İslam ülkeleri büyükelçilerine verdiği iftar yemeğine katıldı. Bozdağ, çıkışta gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin "Seçim barajı düşürülecek mi, bu konuda çalışma var?" sorusuna Bozdağ, "Şu anda bir çalışma yok. Gazeteler yazıyor, biz de oradan takip ediyoruz. Bu konuda bizim yatığımız bir çalışma yok" yanıtını verdi.Başka bir gazetecinin Başbakan Erdoğan'ın "Tencere tava çalanlar suç işliyor" sözlerini hatırlatması üzerine Bozdağ, "Kanunlarda bunların karşılıkları var. Bu karşılıklara göre şikayet halinde işlem yapılabilir" şeklinde konuştu. Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Başbakan Erdoğan'ın "Ben dört dörtlük Aleviyim" sözlerinin hatırlatılması ve bazı Alevi kesimlerin bu açıklamalara tepki göstermesinin sorulması üzerine, şunları kaydetti: nbsp;


"Başbakanımızın bu ifadesi yeni değil. Daha önce de değişik vesilelerle bunu ifade etmiştir. Çünkü Alevi kardeşlerimizin ehlibeyt sevgisi üzerine, Hz. Ali sevgisi üzerine büyük bir yoğunlaşması var. Ona binaen sayın Başbakanımız kendisinin de Hz. Ali efendimizi ve ehlibeyti sevdiğini ifade etmek için bunu kullanmıştır. Gayet güzel bir ifade ve hepimiz Hz. Ali efendimizi, Hz Fatma validemizi ve ehlibeytten olan herkesi seviyoruz. Bu konuda Alevi kardeşlerimizle hepimiz müşterekiz. Başbakanımız onu ifade etmiştir. Bu müştereklikten memnun olmak lazım. Rahatsız olmak Aleviliği gerçekten bilenler bakımından izahı zor bir husustur."
GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...