İhale operasyonunda 3 tutuklama

/ Kaynak: İHA
İhale operasyonunda 3 tutuklama

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 24 kişiden 3'ü tutuklandı.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, askeri ve kamu kurumlarının ihalelerine fesat karıştırdıkları iddiasıyla adliyeye sevk edilen 24 kişiden 3'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü KOM Mali Şube ekipleri tarafından 6 ay süren takibin ardından yapılan operasyonda, aralarında askeriyenin de bulunduğu çok sayıda kamu kurumuna usulsüz iş yaptığı iddia edilen 24 kişi gözaltına alınmıştı. Aralarında tanınmış iş adamları, müteahhitler, askeri personel ve sivil memurların da bulunduğu 24 kişi sorgulanmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Gölcük merkezli düzenlenen operasyonda gözaltına alınan şahısların düzenlenen ihalelerde usulsüzlük yaptıkları ve ihalelere fesat karıştırarak haksız kazanç elde ettikleri öne sürüldü. Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü'nde üç gün boyunca sorgulanan zanlılar, işlemlerinin ardından Gölcük Adliyesi'ne sevk edildi. Adliyeye sevk edilen zanlıların yakınları ise adliye önünde beklemeye başladı. Savcılıkta yaklaşık 36 saat süren ifadelerinin ardından 8 kişi serbest bırakıldı. Şüphelilerin 16'sı tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. 1 ile 3 yıl arası hapis cezası ile yargılanacakları öğrenilen şüphelilerden 13'ü mahkemece serbest bırakılırken, Uğur T., Erol S. ve Özcan S. isimli askeri personeller tutuklanarak cezaevine gönderildi.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...