Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Salzburg Teknik Menajeri Fenerbahçe kurasını değerlendirdi

Salzburg Teknik Menajeri Fenerbahçe kurasını değerlendirdi

FUTBOL Haberleri

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Fenerbahçe ile eşleşen Salzburg, güzel bir kura çektiklerini ve turu geçmek istediklerini söyledi.

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Avusturya'nın Salzburg takımıyla eşleşti. İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA merkezinde gerçekleştirilen kura çekimi sonrası Salzburg ile eşleşen sarı-lacivertliler ilk maçı 30 veya 31 Temmuz'da deplasmanda, rövanşını ise 6 ya da 7 Ağustos'ta İstanbul'da oynayacak. Sarı-lacivertliler bu turu geçmesi halinde, gruplara kalabilmek için 9 Ağustos'ta çekilecek playoff kurasında yer alacak. Avusturya temsilcisi Salzburg, geçen sezon kendi ligini şampiyon Austria Wien'in arkasından 77 puanla 2. sırada tamamladı. nbsp;
Ligde son şampiyonluğunu 2011-12 sezonunda elde eden Salzburg, geçen sezon Avrupa'ya erken veda etti. Şampiyonlar Ligi'ne 2. ön eleme turundan katılan Avusturya temsilcisi, Lüksemburg takımı F91 Dudelange'ye elenerek hayal kırıklığı yaşadı. Salzburg, rakibine ilk maçta 1-0 kaybetmiş, ikinci maçı ise 4-3 kazanmasına rağmen elenmekten kurtulamamıştı. 1933 yılında kurulan Salzburg'u 46 yaşındaki Alman teknik adam Roger Schmidt çalıştırıyor. Bu sezonki 28 kişilik kadrosunda 16 yabancı futbolcu bulunan Salzburg takımı, 2005 yılında enerji içeceği firması Red Bull tarafından satın alındı. Logosu 12 defa değişen Avusturya temsilcisi, liginde son dört yılda 3 kez şampiyonluk sevinci yaşadı. Avrupa kupalarında bugüne kadar 112 maça çıkan Salzburg, bu karşılaşmalardan 45 galibiyet, 20 beraberlik ve 47 yenilgi aldı. 1993-94'te UEFA Kupası'nda final oynama başarısı gösteren Salzburg, İtalyan ekibine iki maçta da 1-0 yenildi. UEFA Kupası 1. turunda 1976-77'de Adanaspor ile karşılaşan Salzburg, sahasında 5-0 kazandığı maçın rövanşında 2-0 kaybetmesine rağmen üst tura yükselmişti.
Salzburg Teknik Menajeri Mark Lang, güzel bir kura çektiklerini, dostça maçlar olacağını söyledi. Her iki tarafa da şans dileyen Lang, "Turu geçmek istiyoruz" dedi. F.Bahçe Dış İlişkiler Müdürü Turgut Acar ise "İlk maçı deplasmanda oynamamız avantaj. İyi bir kuraydı" diye konuştu. Selçuk Şahin de "İlk maçın deplasmanda, ikinci maçın içeride olması iyi. Evimizde seyircimizle işi bitireceğiz" diye konuştu.
Red Bull Salzburg, geçen sezon Austria Wien ile girdiği şampiyonluk yarışında 5 puan geride kalarak ligi ikinci sırada tamamlamasına karşın en çok gol atan takım oldu ve 36 maçta 91 gol bularak maç başına 2.5 gol ortalamasına ulaştı. Takımın İspanyol golcüsü Jonathan Sariano 26 golle gol krallığında ikinci sırayı elde ederken, sol kanat oyuncusu Senegalli Sadio Mane 16 gol attı. Diğer hücumcu Brezilyalı Alan da 11 gol ile katkı yaptı. Fenerbahçe'nin rakibi, 2011-12 sezonu şampiyonluğu sonrası Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme karşılaşmasında Lüksemburg temsilcisi Dudelange takımına elenerek tüm Avrupa'da tam anlamıyla alay konusu olmuştu. Salzburg, savunmasında çok hata yapan bir yapıda. Alan ve Mane ile hızlı hücum yapmaya çalışan Salzburg'da öncelikli hücum planı Sariano'yu topla buluşturup gol bulmak. Yine de geçen seneki genel performans ve savunma anlayışı ile Salzburg'un Fenerbahçe'ye rakip olması bana göre mümkün değil.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...