Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Özbek ve Korelilerle ilişkiler daha da güçlendi

Düzenleyen:
Özbek ve Korelilerle ilişkiler daha da güçlendi

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önce Özbekistan'a ardından Güney Kore’ye gerçekleştirdiği ziyaretler bir yandan yeni kapılar aralarken; bir yandan da ülkeler arasındaki karşılıklı yatırımların artırmasına ve ekonomik ilişkilere katkı sağlayacak.

Damla Peker ANKARA
Erdoğan'ın ziyareti özellikle "Türkiye ile Özbekistan'ın arası açık" iddialarının gündemde olduğu bir zamana denk gelmesi açısından önemliydi. İddiaların aksine Erdoğan, Özbekistan'dan büyük bir ilgi ile karşılaştı. İki ülke önemli 25 anlaşmaya imza atarken, Erdoğan, Özbekistan Ali Meclisinde bir konuşma yaparak, ata yurduna çok sıcak mesajlar sundu. Başkent Taşkent’te, cadde ve sokaklar Türk bayrakları ile donatıldı. 18 yıl aradan sonra bir Türk Cumhurbaşkanı'nın Özbekistan ziyareti ülke basınının manşetlerini süsledi. Erdoğan'ın, Özbek Parlamentosunda okuduğu "Özbek'im" şiiriyle başlayan bir klip yayımlandı. Klipte Cumhurbaşkanı Mirziyoyev'in karşılamasına, yapılan görüşmelere ilişkin görüntüler yer aldı. Klip ülkede en çok izlenilenler listesinin başında yer aldı. Özbekistan'ın ardından Güney Kore'ye geçen Erdoğan'a burada da ilgi büyük oldu. 68 yıllık Türkiye-Güney Kore dostluğu bu ziyaretle birlikte yeni bir aşamaya girdi. Özellikle askeri alanda önemli anlaşmalara imza atıldı. Yine, Erdoğan’ın geçen yıl vizyona giren Türk-Kore ortak yapımı “Ayla” filminin gerçek kahramanı 73 yaşındaki Eunja Kim'i kabul etmesi iki ülke basınında da geniş yer aldı. 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...