Polisten insan kaçakçılarına dev operasyon

Düzenleyen:
Polisten insan kaçakçılarına dev operasyon

YAŞAM Haberleri

İstanbul polisi, insan kaçakçılarına yönelik olarak son dönemlerin en büyük ve en kapsamlı operasyonunu düzenledi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti Şube Müdürlüğü ekipleri, 6 ay önce aralarım da terör örgütü FETÖ mensuplarının bulunduğu bir çok terörist ve kaçağı yurt dışına kaçırdığını belirlediği önemli bir çeteyi belirledi. Çete üyeleri teknik ve fiziki takiple izlemeye alındı. Çeteyi takip eden polis, yapının tahmin edilenden daha büyük olduğunu gördü. Araştırmalarda şebeke elebaşının A.D. olduğu, Türkiye ve Avrupa'nın en büyük göçmen kaçakçısı olduğu belirlendi. Çalışmalar yoğunlaştırılırken, terör örgütü FETÖ, PKK üylerininde aralarında bulunduğu bazı isimleri Avrupa'ya kaçırmaya çalışan şüphelilere ara operasyonlar düzenlendi. Baskınlarda, yurt dışına çıkarılmaya çalışan 4'ü FETÖ üyesi, 1'i PKK'lı 137 kişi yakalandı. Daha önce yurt dışına çıkarılan 1 DHKP-C üyesi ise ülkemize geri getirildi.

AYI MAHMUT CEZAEVİNDEN TALİMAT VERMİŞ!

Polisin teknik takibi sırasında ilginç bir bilgiye de ulaşıldı. Göçmen Kaçakçılığı baronu A.D.'nin alt birimini oluşturan yöneticilerden "Ayı Mahmut" lakaplı Mahmut Y.'nin cezaevinden talimat verdiği ortaya çıktı. Mahmut B.'nin çeteyi cezaevinden telefonla yönettiği polis tarafından tespit edildi.

YAŞI 87

Polisin incelemesinde ilginç bir detay da ortaya çıktı. Şebekenin göçmenlere sahte pasaport teslim etmek için 87 yaşındaki İ.B.'yi kullandığı belirlendi. Ekipler İ.B.'yi takip ederken, şüphelinin her gün spor yapması, şinav, mekik çekmesi polisleri bile şaşırttı.

61 ŞÜPHELİ YAKALANDI 

Kaçakçılarla Mücadele eden ekipler, çalışmaların tamamlanmasının ardından operasyon kararı aldı. İstanbul ve Diyarbakır'da 67 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Aralarında göçmen baronları A.D.,S.B, Z.Ö. ve S.E.'nin ve 87 yaşındaki İ.B.'nin de bulunduğu 61 şüpheli gözaltına alındı. 

Operasyonda, 422 pasaport, 146 kimlik, 26 ehliyet, 1 sahte polis kimliği, 435 bin 500 lira tutarında çek, 424 bin lira para, 245 Bin Eoru,  219 bin Dolar, pasaport yapımında kullanılan mühür, hologram ve farklı malzemeler ele geçirildi. 

Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen şüpheliler işlemlerinin ardından adliyeye gönderildi.  Şüphelilerden 41'i tutuklanırken, 87 yaşındaki İ.B.'nin de aralarında bulunduğu 20 şüpheli serbest bırakıldı. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...